Zemljani Zemljani
Košnica puna ljubavi
 
 FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Svježe mljeveno brašno
Prethodna  1, 2
 
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Recepti
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 29.7.2008. uto. 21:49    Naslov: Citiraj i odgovori

[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 29.7.2008. uto. 21:55    Naslov: Citiraj i odgovori

Proizvodjac je KoMo : http://www.frischmahlen.de/en/mills/

Poslao sam im poveci upitnik Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Luna



Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 4208

PostPostano: 30.7.2008. sri. 15:51    Naslov: Citiraj i odgovori

ogi je napisao/la:
Proizvodjac je KoMo : http://www.frischmahlen.de/en/mills/

Poslao sam im poveci upitnik Very Happy


Klukas kopira KoMo ili je samo njihov distributer za RH?
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 30.7.2008. sri. 16:34    Naslov: Citiraj i odgovori

Luna je napisao/la:

Klukas kopira KoMo ili je samo njihov distributer za RH?

Very Happy ..ne ne, samo prodaje
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Drug Mile



Pridružen/a: 02. 06. 2011.
Postovi: 340
Lokacija: Gorski kotar - RIjeka

PostPostano: 19.9.2011. pon. 13:37    Naslov: Citiraj i odgovori

Kakav je epilog priče, jesi li kupio mlinac? Ovaj na filmu?
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 19.9.2011. pon. 14:25    Naslov: Citiraj i odgovori

Drug Mile je napisao/la:
Kakav je epilog priče, jesi li kupio mlinac? Ovaj na filmu?


Odustao sam jer oni koriste neki umjetno proizveden kamen koji se s vremenom lagano troši i miješa sa brašnom, nisam siguran koliko je to sigurno za zdravlje

Sada tražim neki manji mlin sa prirodnim kamenom
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
pkristo



Pridružen/a: 01. 12. 2010.
Postovi: 553
Lokacija: ZG

PostPostano: 20.9.2011. uto. 09:36    Naslov: Citiraj i odgovori

ogi je napisao/la:
Odustao sam jer oni koriste neki umjetno proizveden kamen koji se s vremenom lagano troši i miješa sa brašnom, nisam siguran koliko je to sigurno za zdravlje

Pa dobiješ odmah i minerale! Zajedno s komadićima ljepila i drugih aditiva...
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 8.10.2011. sub. 23:04    Naslov: Citiraj i odgovori



http://www.ebay.de/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rvr_id=268996664392&clk_rvr_id=268996664392&customid=oesg&item=180663681143
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Klukas



Pridružen/a: 11. 03. 2015.
Postovi: 3
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 11.3.2015. sri. 15:27    Naslov: Citiraj i odgovori

Poštovani, mnogi su nas pitali za kamen na koji se melju žitarice kod malih kućnih mlinova. Kako se taj kamen često naziva "umjetni" dolazi do neinformiranosti jer Korund i Keramika od kojih se taj kamen radi, nalazimo u prirodi.

Odgovoriti ću u kratko, a za detalje uvijek sam na raspolaganju na klukas@klukas.hr i/ili 098/399788.

Dakle:

Korund Keramički kamen se pojavio sredinom 80-tih godina.
i to je slijednik Naxos kamena i svih ostalih na kojima se odvijala meljava.
Radi se o dva različita izuzetno tvrda materijala tako da je površina kamena uvijek gruba čak i kod trošenja koje je izuzetno minimalno.
Taj kamen se naziva „samooštreći kamen“.
Korund je nakon dijamanta drugi najtvrđi prirodni kamen, sinonim rubinu i safiru, samo nije šaren nego crn.
Keramika je tvrđa od granita. Kristali korunda se u određenom omjeru pomiješaju sa masom keramike, a zatim prešani pod visokim tlakom
i u kalupima pod 1300 stupnjeva „pečeni“.
Kamen često nazivaju „umjetni kamen“, a sastoji se apsolutno iz prirodnih materijala, bez ikakvih umjetnih dodataka.
Korund i keramika su prirodni materijali ali izuzetno čvrsti.
Glina, koja se miješa sa vodom, oblikuje, suši, i na visokoj temperaturi peče i nastane keramička šalica.
Korund je isto modifikacija glinice i može se pronaći u planinama.
Uobičajeno korištenje kamena je 15-20 godina čak i mnogo duže, a cijena zamjenskog kamena je 30-80 Eura.
Nemoguće je da do trošenja ne dođe.
Korund Keramika je inovacija Komo proizvođača i troše se izuzetno malo, može se reći gotovo ništa.
Potpuno prirodni materijali koji nam ne mogu štetiti.

Pratite nas i dalje. Upitajte za novosti u ponudi mlinova. Plaćanje uz mogućnost popusta ali i na više rata.
Jamstvo proizvođača 12 godina.
Klukas zastupa i distribuira mlinove više od 15 godina.


Zadnja promjena: Klukas; 11.3.2015. sri. 17:49; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 11.3.2015. sri. 17:16    Naslov: Citiraj i odgovori

Dobrodošli na forum i hvala za info! Smile

Još uvijek nisam kupio nikakav mlin jer sam u međuvremenu prestao jesti žitarice.. Very Happy ..osim kukuruza kojeg uzgajam
Kupio sam Vitamix i on ga samelje fino bez zagrijavanja, posebno nakon namakanja
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Klukas



Pridružen/a: 11. 03. 2015.
Postovi: 3
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 11.3.2015. sri. 17:47    Naslov: Citiraj i odgovori

Svakako ne loš izbor.
Pretpostavljam da sameljete/izblendate kukuruz u blenderu.
Kada je zrno suho i kada se npr melje u mlinu za kavu ili u blenderu onda je temp.mnogo viša nego mljevenjem na kamen. Kod udarca noža u žito.
Inače, brašna su dodatno "obogaćena" glutenom i još nekim dodacima, tako da mljevenjem žitarica na mali kućni kameni mlin proizvodimo najbolje, najprirodnije brašno.
Pozdrav.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 11.3.2015. sri. 17:55    Naslov: Citiraj i odgovori

Klukas je napisao/la:
Inače, brašna su dodatno "obogaćena" glutenom


Dodatno??

Suhi kukuruz pretvori u fino brašno za 10s, na dodir neznatno mlako
Uz klasičnu imam i posudu za suhu obradu u kojoj to radim
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Klukas



Pridružen/a: 11. 03. 2015.
Postovi: 3
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 11.3.2015. sri. 18:05    Naslov: Citiraj i odgovori

Da, kupovna brašna. Ne sva, ima na tržištu vrlo kvalitetnih brašna. Ako se već kupuje, onda kupovati od tip 850 pa na dalje.
Jer gluten daje veću ljepljivost. A cilj je da se tijesto što prije obradi, što prije pripremi za pečenje i što prije konzumira. Nekada smo jeli mnogo bolji kruh, sada najbolji kruh radimo sami.
I mi koristimo blender, imam jednu posudu za mokro i suho, 8 noževa(4 čelik+4 titan) koji se mogu izvaditi i lakše oprati/očistiti. Uvijek je bolje brašno samljeveno na kamen.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti Web stranice
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Recepti Vremenska zona: GMT + 02:00.
Prethodna  1, 2
Stranica 2 / 2.

 
Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.


Powered by phpBB
HR (Cro) by Ančica Sečan