Organski uzgoj voća i povrća :: Pogledaj temu - Rajski Vrtovi
Organski uzgoj voća i povrća Organski uzgoj voća i povrća

 
 FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Rajski Vrtovi

 
Započni novu temu   Odgovori na temu    Organski uzgoj voća i povrća -> Komercijalni oglasi
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 8117
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 11.7.2011. pon. 13:27    Naslov: Rajski Vrtovi Citiraj i odgovori

http://www.institutdobrobiti.hr/

Kada je projekt pokrenut?

Rajski Vrtovi su pokrenuti krajem ljeta 2008. godine ne kao planiran poslovni poduhvat, već kao projekt koji je spontano došao k nama, rekli bismo "sasvim slučajno" (Iako slučajnosti ne postoje!), kao poklon života za što smo beskrajno zahvalni.

Zašto je projekt dobio naziv Rajski Vrtovi?
Odabrano je ime plod inspiracije primljene godinu dana prije pokretanja projekta u vrijeme kada smo o ekološkoj hrani razmišljali isključivo kao korisnici koji su se opredijelili za zdravu prehranu, a ne kao pokretači/katalizatori projekta. Nakon nekoga vremena intuicija nas je podučila zbog čega je upravo ovo ime idealno. Naime za nas zdrava hrana predstavlja samo jednu dimenziju življenja koja sama po sebi ne može dovesti do cjelovitoga zdravlja. Zdrava hrana – da, ali u kombinaciji s boravkom u prirodi, čistim zrakom i čistom vodom, tjelovježbom , s čistim mislima i osjećajima, radom na sebi, duhovnim razvojem, meditacijom i drugim načinima i metodama koji vode k osobnoj transformaciji. Istovremeno je potrebno izbjegavati sve što djeluje negativno na naše zdravlje i što smanjuje kvalitetu života (duhan, alkohol, određene vrste glazbe, mjesta s niskom energijom, konvencionalna hrana i sl.). Rajski Vrtovi su u svojoj su biti plodovi što ih naša srca mogu dati; ljubav, mudrost, mir, vjera, razumijevanje, suosjećajnost, intuicija, hrabrost, vedrina,..., odnosno kvalitete koje život čine ljepšim i u trenucima nezaobilaznih životnih oluja. Bez ovih kvaliteta i najukusniji ekološki plodovi neće popraviti gorčinu života u kojoj se ponekad nalazimo.

Koji su glavni ciljevi projekta?
Učiniti ekološku hranu i ekološke proizvode što dostupnijom, ali ne kao izolirani čimbenik dobrobiti, već kao jedan od mnogobrojnih čimbenika koji u zajedničkom nastupu donose trajne dobrobiti. Kako bi se to postiglo želja nam je:

1. okupiti najkvalitetnije hrvatske eko i biodinamičke proizvođače,
2. učiniti ekološke proizvode lako i brzo dostupne,
3. minimalizirati vrijeme i troškove dobave hrane do kranjih korisnika,
4. očuvanje nutritivne i energetske vrijednosti proizvoda,
5. ostvarenje potpune transparetnosti eko-dobavnoga lanca.

Kako se Rajski Vrtovi uklapaju u filozofiju osobnoga razvoja?
Mitologija Rajskih Vrtova uči nas da je riječ o mjestu savršene čistoće i ljepot čemu bismo svi tijekom života trebali težiti i što bi trebali postići. Kroz cjelovit pristup u kojem jedan bitan dio za fizičko, mentalno i duhovno zdravlje zauzimaju i ekološka hrana i proizvodi, ovaj projekt predstavlja na određen način i filozofiju osobnoga razvoja.

Kako se Rajski Vrtovi uklapaju u koncept zaštite okoliša i životinja?
Bi li projekt zaslužio ime Rajski Vrtovi kada bi kao posljedica njegova funkcioniranja bilo ugrožavanje okoliša i životinjskoga svijeta. Jedino pristup koji donosi dobrobiti bez nanošenja štete jest onaj koji je održiv i trajno moguć. Kroz naš rad i nastojanja vezana uz Rajske Vrtove, kao i druge naše projekte, nastojat ćemo se rukovoditi sljedećim postulatima:

Učiniti mjesto boljim nego što smo ga našli.
Učiniti sebe boljima nego što smo bili.

Koje su prednosti uključivanja u projekt Rajskih Vrtova?
Koncept Rajskih Vrtova i prednosti rezultanta su naših vlastitih iskustava iz kojih smo naučili da upravo na ovaj način možemo uštedjeti naše zdravstvene, vremenske i novčane resurse.

Uočavanje ovih prednosti plod je razine svijesti i gledanja na eko-hranu ne više kao na trošak, već kao na neprocjenjivo ulaganje u vlastito zdravlje. Konvencionalna hrana kao izvor mnogobrojnih otrova, pesticida, agrokemikalija, gmo-a itd. trošak je koji stvara nove troškove otvarajći vrata različitim bolestima, a što potvrđuje i moderna medicina.

Dakle prednosti čiju bi važnost svaki pojedinac trebao samostalno osvijestiti i iz čega slijedi čvrsto određenje navodimo:

Ekološki proizvodi su svježe ubrani, transportirani i isporučeni bez skladištenja (unutar 24 sata). Dakle konzumira se hrana s najvišim nutritivnim i energetskim potencijalom što znači da su potrebne manje količine u odnosu na konvencionalnu. Pored toga ušteđuje se vrijeme i novac zbog neodlaženja na tržnicu i markete i nude se isključivo proizvodi najkvalitetnijih hrvatskih eko-proizvođača. Omogućava se potpuna transparentnost izvora kupljene robe. Podržava se eko-poljoprivreda i time se smanjuje zagađenje. I kao plod svega ovog sudjeluje se u inicijativi održivoga razvoja divne zemlje u kojoj živimo.

Zbog čega konzumirati eko-hranu?

• Jer ona unaprijeđuje zdravlje.
• Jer je ukusnija i više u njoj uživamo.
• Jer nema štetnih aditiva i pesticida.
• Jer nije genetski modificirana (GMO).
• Jer nema antibiotika.
• Jer je ekološki proizvedena i kontrolirana po najvišim
standardima kakvoće.
• Jer se na taj način vodi veća briga o životinjama.
• Jer time donosimo dobro prirodnom okruženju
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 8117
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 3.2.2012. pet. 12:46    Naslov: Citiraj i odgovori

P R O I Z V O D I

o Koje se prehrambene proizvode može naručiti?
Svježe sezonsko voće i povrće, žitarice i brašna, med i proizvodi od meda, ulja, kozje mlijeko i proizvodi od kozjega mlijeka, jaja, prerađevine, zimnica,...

o Zašto u ponudi nema mesa i ribe?
Može li projekt ovakvoga imena i filozofije funkcionirati na štetu životinjskoga svijeta. Dakle osim zbog vlastitoga poštovanja svega živućeg smatramo da je konzumiranje ove hrane u kategoriji onoga što negativno djeluje na zdravlje, a i suvremena je znanost napokon pokucala na vrata iza kojih se krije spoznaja da su mnogobrojne bolesti današnjice uzrokovane konzumiranjem ovih proizvoda.
U svojim smo životima prošli fazu u kojoj smo i mi konzumirali ove proizvode misleći da bez njih ne možemo kako bismo jednoga dana spoznali, odnosno skinuli još jedan veo zablude, a što nam je otvorilo vrata mnogo kvalitetnijem životu s više vitalnosti i zdravlja. Dakle osim već navedenih razloga spomenli bismo da ovi proizvodi nisu u ponudi iz jednostavnoga razloga što drugima želimo ono što želimo i sebi.

o Hoće li se širiti lepeza ponuđenih ekoloških proizvoda?
Već sada je u ponudi osim prehrambenih proizvoda moguće pronaći i druge proizvode poput ekološke kozmetike i ulja, ekoloških vrećica i sl. Ponuda će se nezaustavljivo širiti jer je sve više i više proizvođača koji svome radom pristupaju na osvješteniji način vodeći istinsku brigu o krajnjim korisnicima.
Dakle naša su vrata otvorena upravo za njih i veselimo se njihovome pridruživanju Rajskim Vrtovima.

o Je li moguće naručiti i nešto što nije na popisu?
Proslijedite bez ustručavanja svoj upit, a mi ćemo se potruditi maksimalno Vam pomoći u okviru naših sposobnosti i mogućnosti.

K R I T E R I J I

o Na koji način odabirete proizvođače/dobavljače?
Mi u Rajskim Vrtovima idemo korak dalje i osluškujemo srca onih s kojima se dogovaramo i biramo samo one čiji pristup certificarnome ekološkom uzgoju nije samo „birokratske“ naravi, već one koji su svoj osvješteni pristup implementirali i prije dobivanje potvrdnice. Svi proizvođači s kojima surađujemo imaju eko-markicu, a samo je nekolicina njih u prijelaznoj fazi, odnosno „u procesu“ dobivanja eko-certifikata. Smatramo da je postupak eko-certificiranja nužan dio procesa uvođenja reda, discipline i kontrole u području eko-poljoprivrede kako bi se zaštitili potrošači, ali ipak nastojimo ići i korak dalje što nam nije teško jer znamo da je za opće dobro. Držimo ovakav pristup nužnim jer će zasigurno i u području eko-hrane, na žalost , biti i zlouporaba te je neophodan dodadatan oprez u selektiranju proizvođača/dobavljača. U svakom slučaju za svakog proizvođača korisnik dobiva sve potrebne podatke glede statusa u kojem se dotično gospodarstvo nalazi.

o Kako se krajnji korisnik može osobno uvjeriti da je zdrava košarica iz certificiranoga eko-uzgoja?
Svako eko-imanje prolazi godišnju kontrolu nadzornih stanica po strogo propisanim ekološkim standardima što rezultira potvrdnicom i eko-markicom. Svaki korisnik na upit može dobiti na uvid dokumenaciju (Potvrdnica i Potvrda upisa u upisinik ekoloških proizvođača) ili se može izravno informirati kod nadležne nadzorne stanice koja je obavila kontrolu:

- Zadruga Agribiocert –Omišalj
- Bioinspekt d.o.o. -Osijek
- Hrvatske šume d.o.o. - Zagreb
- Biotehnicon d.o.o. -Split
- Prva ekološka stanica d.o.o. - Zagreb.

o Od kuda dolaze proizvodi koje nam nudite?
Rajski Vrtovi nude isključivo proizvode s hrvatskih ekoloških imanja. Najveća koncentracija imanja nalazi se u kontinentalnome dijelu zemlje, ali se nadamo skorom ekološkom buđenju Dalmacije, Istre i Kvarnera. Smatramo da čovjeku najbolje odgovara hrana koja raste u njegovome okruženju. (Iz toga razloga nismo pobornici uvezene hrane i „egzotičnih“egzemplara, već držimo da priroda najbolje znade što je za čovjeka koji obitava u određenome podneblju najbolje. Težimo vraćanju prirodi i onome što nam obilato daruje plodno hrvatsko tlo jer nama to po konstitucijskome tipu i u skladu s klimatskih okruženjem najviše odgovara.) U konačnici jedan od ciljeva Rajskih Vrtova jest i podržati domaću eko-poljoprivredu kako bi ti iznimno vrijedni ljudi mogli dostojno živjeti od svoga rada, a nama donositi samo dobrobit.

P O N U D E

o Što sadrže vaše tjedne ponude?
Tjedne ponude sadrže popis svih imanja koji djeluju u sustavu RAJSKIH VRTOVA s njihovom trenutnom ponudom, odnosno listom proizvoda koje su toga tjedna u mogućnosti ponuditi. Kako bi ponuda bila usklađena sa stanjem „na terenu“, svako imanje svakoga tjedna korigira vlastitu ponudu.

o Kako i kada se šalju tjedne ponude?
Tjedne se ponude šalju email-om svakoga četvrtka. Ovaj je dan odabran iz razloga što mnogi korisnici email koriste samo na pslu pa na taj način mogu još primiti ponudu i proslijediti narudžbu za naredni tjedan.

o Vrijedi li ponuda prošloga tjedna i za naredni tjedan?
U pravilu ne jer se može promijeniti struktura proizvoda koji se nudi kao i lista imanja. Ima perioda kada proizvođači kroz neko vrijeme iz objektivnih razloga nisu u mogućnosti ponuditi svoje proizvode. Stoga je najbolje da koristite tekuću ponudu, a u slučaju da je nemate, da nam se jednostavno obratite te ćemo vam je proslijediti.

o Šaljete li ponude i fax-om?
Za sada ne. To nam oduzima više vremena i smanjuje efikasnost rada. Usmjerili smo se prema korisnicima koji se aktivno koriste Internetom kao suvremenim sredstvom komunikacije.

o Zbog čega su cijene eko-hrane više od cijena konvencionalne hrane?
Na Vaše bismo pitanje odgovorili pitanjem: Je li zdrava hrana uistinu skuplja?
Riječ je o namirnicama i do 50% bogatijim vitaminima, s 40-ak% posto više antioksidansa, radi se o hrani bogatijom mineralima (željezom, cinkom), o neuporedivo energetski i nutritivno bogatijoj hrani pa je treba manje od „prazne“ konvencionalne hrane. Istraživanja tržišta pokazuiju da su cijene je 30-ak% posto više, Iako bismo naglasili da upravo zahvaljujući konceptu Rajskih Vrtova, izravno s imanja proizvođača do stola krajnjega korisnika (bez posrednika u lancu!), uspijevamo kod pojedinih proizvoda postići i cijene u rangu cijena konvencionalne hrane pa i niže . Ta je hrana u cijelosti iskoristiva. Tako npr. ekološku jabuku, za razliku od konvencionalne jabuke u čijoj kori i nakon pranja ostaje 20-ak štetnih tvari, nije potrebno guliti. U ovoj ćemo jabuci naći i crva i upravo bismo trebali promatrati te male životinje koje su često pametnije od ljudi. Da se ne napominje da je najskuplje biti bolestan, plaćati sve skuplje lijekove. A ekološki uzgojena hrana ozdravljuje i donosi balans našem fizičkom tijelu i unutranji mir koji nema cijene. Matematička je računica jednostavna i svatko može sam jednostavno zaključiti da mu je ovakav pristup u konačnici „jeftiniji“. Potrebno je samo određenje koje proizlazi iz razine svijesti.

o Što u ponudi znače brojke poput npr. 02-09?
Svaka ponuda nosi svoj broj kako bismo mogli voditi potrebne evidencije i kako bismo izbjegli greške. Prva brojka, u ovome slučaju 02, označava drugi tjedan u godini, a druga brojka označava godinu. Dakle 02-09 označava ponudu drugog tjedna u tekućoj godini.

o Što učiniti ako sam registriran/na, a ne zaprimim više tjedne ponude?
Razlozi neprimanja mogu biti višestruki i mogu se odnositi na pogreške na našoj ili na vašoj strani. Može se desiti da je vaša email adresa greškom izbrisana iz mailing liste ili da je email adresa postala neaktivna. Najbolje je da nam se javite kako bismo utvrdili u čemu je problem.

o Mogu li vaše ponude proslijediti drugima koji nisu registrirani?
Naravno, biti će nam drago. Preporučamo da uz to pošaljete jednokratno i brošuru Rajskih Vrtova kako bi se na jedan kvalitetniji način mogli upoznati sa strukturom i načinom funkcioniranja projekta.

R E G I S T R A C I J A

o Kako se registrirati?
Jednostavno nam pošaljite vaše osobne podatke putem emaila (ime, prezime, adresu, gsm, fiksni tel.) i postupak registracije je završen.

o Je li registracija obvezna?
U principu bez registracije ne možete primati tjedne ponude i obavijesti izravno od nas iz razloga što vaša email adresa nije na mailing listi.

o Znači li registracija da sam obvezan/na nešto i kupiti?
Registracija znači samo da ćete tjedno primati email s tekućom ponudom ekoloških proizvoda (prehrambenih i neprehrambenih) bez obveza kupnje istih. Uz to moguće je da primate i različite vrste obavijesti/newsletter-a o unapređenju kvalitete življenja.

o Što trebam učiniti kako bih otkazao/la registraciju?
Ne želite li više zaprimati naše tjedne ponude, jednostavno nas o tome obavijestite emailom.

N A R U D Ž B E

o Kako sastavljam svoju zdravu košaricu?
Prvi korak jest odabir imanja s kojih želite naručiti proizvode. Ovisno o Vašim potrebama odabirete jedno ili više imanja. U drugom koraku s ponude konkretnoga imanja birate proizvode i njihovu količinu. I to je to. Vaša je zdrava košarica kreirana u samo dva koraka. Ako ste odabrali samo jedno imanje, primit ćete samo jedan paket/zdravu košaricu, a ukoliko ste odabirali proizvode s više imanja, tada ćete proporcionalno broju imanja primiti i broj paketa. Nemojte zaboraviti da se za svaki paket plaća dodatno i isporuka.

o Koja je razlika između „a la carte“ košarica i gotovih košarica?
Ponuda Rajskih Vrtova bazira se na „a la carte“ košaricama, odnosno košaricama što ih, kako je u prethodnome odgovoru pojašnjeno, korisnik kreira sam te su cjelokupan izbor proizvoda i količine s određenog imanja na Vama.
Gotove košarice jesu one što ih proizvođač kreira i kao takve ih šalje. One su ponekad određene i cijenom, npr. gotova košarica u vrijednosti 250kn s određenoga imanja. Ovakva je praksa u ponudi Rajskih Vrtova rijetka, ali nije isključena kao mogućnost.

o Zašto ne mogu kombinirati proizvode s različitih imanja u jednu košaricu?
Rajski Vrtovi nisu projekt veleprodaje gdje se proizvodi sabiru i skladište na određenome mjestu. Proizvodi se upravo za Vas pakiraju na imanju i dopremaju na Vaša vrata. Troškove bi svakako znatno povisilo sabiranje robe kod jednoga proizvođača ili u nekome skladištu ili pak putovanje i punjenje paketa od proizvođača do proizvođača. Da se ne govori o propadanju robe, odnosno bitnome smanjenju svježine i kakvoće namirnica, a što je jedno od temeljnih načela projekta. Iz toga smo razloga čitav proces pojednostavili prvenstveno radi očuvanja kvalitete proizvoda i kako bi zdrava košarica u najkraćem mogućem vremenu stigla do Vas i naravno bez lanca u kojem je više posrednika što bi se bitno odrazilo i na povišenje cjenovne vrijednosti paketa. Zdravstveni efekt košarice uvelike ovisi upravo o vremenu između branja i konzumacije, a ovakva organizacija upravo ide prema maksimiziranju toga načela.

o Koje je minimalne količine proizvoda moguće naručiti?
U načelu ograničenja u pogledu minimalnih količina koje se mogu naručiti nema, iako savjetujemo da svoje potrebe planirate na tjednoj bazi.

o Kako Vam šaljem narudžbu?
U pravilu narudžbe zaprimamo email-om, a ukoliko nemate takvu mogućnost mogućnost, slobodno nam se obratite telefonskim putem.

o Može li više nas naručiti jednu košaricu te tako raspodijeliti troškove transporta?
Naravno. Odgovor je pozitivan, a pored toga unutar paketa proizvode je moguće odijeliti po svakome pojedinačnom korisniku. Takav paket stiže na vrata jednoga korisnika koji plaća cjelokupan iznos i troškove isporuke, a naravno o daljnoj raspodjeli troškova dogovarate se sami između sebe.

o Što ako moja narudžba nije u cijelosti raspoloživa?
U tome slučaju primate natrag obavijest o mogućnosti naručivanja zamjenske namirnice ako to želite.

o Kako znam da je moja narudžba zaprimljena?
Nakon što zaprimimo i obradimo Vašu narudžbu, emali-om Vam šaljemo potvrdu s datumom isporuke.

o Zakasnim li s rokom narudžbe, mogu li Vam ipak proslijediti narudžbu?
Naravno. Ponekad možemo i u zadnjem trenutku proslijediti vašu narudžbu ukoliko nam to mogućnosti dozvoljavaju. Obavijestit ćemo Vas jesmo li takvo što uspjeli realizirati.

o Mogu li slati narudžbu i van uredovnih sati?
Slanje narudžbe putem email moguće je od 0 do 24 sata ovisno o tome kada provodite vrijeme na Internetu. Bitno je samo držati se rokova narudžbi za tjedan koji je pred Vama.

o Kako „pametno“ naručivati?
Promjenu je potrebno ostvariti na razini planiranja. Uobičajeno je planirati dan za danom, no po konceptu Rajskih Vrtova razmišlja se o tjednim potrebama. Ukoliko Vaša narudžba prijeđe iznos od 250kn, dobivate 50% popusta na trošak isporuke i/ili kada uzimate dva ili više paketa, to opet pogodujete posebnim popustima (matrica cijena). Dakle „pametno“ naručivanje vezuje se uz tjedno planiranje potreba, a moguće su i financijske uštede (paket iznad 250kn / više paketa na jednu adresu) zbog nižih cijena isporuke.

o Mogu li naručiti zdrave košarice i za veća događanja (rođendan, vjenčanje i sl.)?
Naravno. Zdrave košarice nisu limitirane veličinom, već samo asortimanom što je trenutno dostupno na ekološkim imanjima. Rajski Vrtovi Vam pružaju mogućnost da organizirate: bio-rođendane, bio-vjenčanja, bio-domjenke, bio-catering i sl. i da svim posjetiteljima tim putem pružite osjećaj zdravoga života.

I S P O R U K E

o Kojim se danima i u koje vrijeme vrše isporuke zdravih košarica?
Zdrave košarice se isporučuju od utorka do petka od 08.00 do 12.00 sati.
Neke proizvode trajnije naravi, poput ulja, meda, žitarica i brašna i sl., moguće je primiti i ponedjeljkom s obzirom da se s imanja mogu preuzeti i u petak, a vrijeme transporta ne utječe bitno na kvalitetu.

o Tko isporučuje zdrave košarice?
Zdrave Košarice isporučuje ugovorni partner po cijeniku posebno pripremljenome za korisnike projekta Rajski Vrtovi.

o Nakon što je moja narudžba zaprimljena, koliko čekam isporuku?
Sve ovisi o danu u tjednu kada ste poslali svoju narudžbu. Ako narudžbu pošaljete npr. u petak, tada Vaša zdrava košarica najranije može stići u utorak jer se paketi s imanja preuzimaju od ponedjeljka do petka da bi se potom u najkraćem roku (24h) dostavlili do Vaših vrata. Naručite li pak košaricu u ponedjeljak rano ujutro, tada postoji mogućnost da Vam se paket isporuči narednoga dana ovisno o tome za koje ste se eko-imanje odlučili i za koje eko-proizvode. Ne postoji generalno pravilo budući svako gospodarstvo ima svoj vlastiti tempo i način rada.

o U kojem roku nakon što je proizvod ubran vršite isporuku?
Svježe se voće i povrće u većini slučajeva isporučuje na Vaša vrata 24 sata nakog branja i pakiranja.

o Koje područje pokrivate isporukom?
Isporukom je pokrivena čitava Hrvatska, ali je potrebno istaći da su troškovi isporuke za otoke veći ovisno o ugovornom partneru koji nudi uslugu isporuke.

o Kako ću znati kada slijedi isporuka moje zdrave košarice?
Nakon što je Vaša narudžba zaprimljena, email-om Vas informiramo o datumu isporuke i o svim ostalim detaljima potrebnima kako biste na najefikasniji način zaprimili svoju zdravu košaricu.

o Mogu li na sam dan isporuke kontaktirati vozača dostavnoga vozila?
Na dan isporuke u jutarnjim satima možete nazvati logistički centar tvrtke koja isporučuje pakete kako biste saznali u koje vrijeme otprilike možete primiti paket i dobiti broj gsm-a vozača dostavnoga vozila. Tada možete nazvati vozača i uskladiti se s njegovim redom vožnje.

o Plaćam li vozaču/dostavljaču za dostavu zdravih košarica?
Jedina obveza prema vozaču jest ispunjenje potvrde da ste primili paket. U računu za zdravu košaricu uključen je i trošak isporuke što ga plaćate izravno na račun MID-a u roku od 48 sati nakon primanja paketa.

o Mogu li ja predložiti mjesto i termin isporučivanja moje košarice?
Naravno. Mjesto isporuke biti će u potpunosti u skladu s Vašim potrebama, Vaš dom ili radno mjesto, dok termin isporuke ipak ovisi o mnogobrojnim čimbenicima koji onemogućavaju da se sa 100-postotnom sigurnošću potvrdi da će se isporuka baš točno u to vrijeme i realizirati budući je isporuka Vašeg paketa vezana uz isporuke velikoga broja paketa drugim korisnicima i kreće se po određenom itinerariju-redu vožnje. Najbolje je biti u kontaktu s vozačem koji na osnovu trenutnoga stanja na terenu može najpouzdanije dati i okvirno vrijeme isporuke.

o Što ako u zdravoj košarici primim neki proizvod koji nije naručen?
To onda smatrajte poklonom Rajskih Vrtova, drugim riječima to se ne naplaćuje.

o Što ako u vrijeme isporuke hitno moram otići na drugo mjesto?
Nazovite vozača dostavnoga vozila ili voditelja logističkoga centra te pokušajte dogovoriti dostavu na drugome mjestu ili osobno podići paket u njihovom logističkom centru. Ako se radi o osjetljivim namirnicama preporučamo da ipak istoga dana preuzmete Vašu zdravu košaricu kako bi se kvaliteta održala na najvišoj razini.

P L A Ć A N J E

o Kako i kada plaćam svoju zdravu košaricu?
Zdravu košaricu plaćate na račun MID-a u roku od 48 sati nakon primitka.

Međunarodni Institut Dobrobiti
Broj računa kod PBZ: 2340009-1110310383

o Što ako se iznos na računu ne poklapa s isporučenom robom?
Ljudski faktor pogreške moguć je i kod Rajskih Vrtova. Obavijestite nas o svakoj uočenoj nepravilnosti kako bismo istu mogli ispraviti.

o Zbog čega PDV nije uračunat u cijenu zdrave košarice?
Porez na dodanu vrijednost nije zaračunan na temelju čl.22. Zakona o PDV-u.

o Moj PC ne podržava otvaranje pdf dokumenata. Možete li slati račun u drugom formatu?
Naravno. Detalje o uplati možemo poslati jednostavno email-om što će Vam olakšati sam proces uplate.

o Kada primam račun za zdravu košaricu?
Putem email-a na dan isporuke.

o Što ako slučajno zaboravim podmiriti račun?
Jednostavno ćemo Vam 72 sata nakon isporuke poslati mali podsjetnik. I nama se takvo što događa i drago nam je kada se dobavljači jave i podsjete nas na to.

o Što ako se desi da neki proizvod nije u zdravoj košarici, a ipak je uključen u zaprimljeni račun?
Dešava se da zbog raznovrsnih razloga dobavljač ne stavi neki proizvod u košaricu. Može se desiti da jednostavno zbog preopterećenosti poslom zaboravi na to ili da jednostavno toga proizvoda trenutno nema. Javite nam kako bismo ispravili pogrešku i poslali Vam novi račun.

o Što ako pronađem neka vidljiva veća oštećenja paketa, odnosno proizvoda unutar paketa?
Po primitku paketa potebno je odmah provjerite sadržaj i izvijestiti nas o bilo eventualnim bilo kakvim većim oštećenjima koja proizvod čine neuporabljivim.

EKO BERBA NA ORAJU:

Dragi bio-potrošači!

U projekt Rajskih Vrtova planira se uključiti i eko-imanje na Oraj iznad Lovrana. Sutra, četvrtak – 02. srpnja, od 18-19h organiziramo oglednu berbu i poklanjamo košarice sa „zelenjavom“ koja će se brati pred Vama i baš za Vas. Nadamo se da će Vam se ovakva ideja dopasti i bilo bi nam drago da se upoznamo na Oraju. Ukoliko se odlučite doći, potrebno je da nam potvrdite danas do kraja dana kako bismo mogli isplanirati sutrašnju berbu.

Seosko gospodarstvo Oraj je obnovljena rustikalna kuća smještena na obroncima Učke u zaleđu Lovrana, na nadmorskoj visini od 375 m. Okružuje je 25,000 m2 imanja netaknute prirode na području Tuliševice.

Kako se nalazi na pola puta između vrha Učke i mora, s Oraja se pruža veličanstven pogled u kombinaciji s tišinom, pjevom ptica i šuškanjem lahora u krošnjama drveća. Naizgled beskrajne staze kroz stoljetne šume pružaju se na sve strane, sve do tisućljetnih spilja podno Oraja.

S vrha Učke, koji se proteže iznad Oraja, moguće je poslije kiše vidjeti čak i svjetla Venecije, dok se u podnožju, od obale prema arhipelagu Cresa i Lošinja pa sve do Velebita prostire Kvarner, poznat kao Zaljev dobrobiti.

Upute za dolazak:

- prije benzinske pumpe u Lovranu skrenuti desno
- pratite put prema Lignju i proći Liganj
- nakon nekoliko km nalazi se tabla s lijeve strane s oznakom ORAJ, ali tu NE skrenuti
- kratko nakon toga na cesti s lijeve strane vidjeti ćete parkirane stare old timer džipove
- nakon toga još kilometar i dolazi se na vrh gdje jen velika tabla koja usmjerava na restoran koji u Lovranskoj Dragi.
- kod te table skrenuti u lijevo na makadam i taj put slijediti do kraja do parkirališta imanja ORAJ

Topao zeleni pozdvav iz Rajskih Vrtova

Mauro Zaraj dipl.ing.

Life Coach
Liganj 81d, Lovran, Hrvatska
gsm: 098 414-757 098 187-5419
email: mzaraj@institutdobrobiti.hr
http://www.institutdobrobiti.hr (u izradi)
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Organski uzgoj voća i povrća -> Komercijalni oglasi Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

 
Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.


Powered by phpBB
HR (Cro) by Ančica Sečan