Zemljani Zemljani
Zasadimo prvo ljubav
 
 FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Orašasto i sjemenke

 
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Sjemenke i ulja
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Marijanči



Pridružen/a: 07. 02. 2009.
Postovi: 145

PostPostano: 21.3.2009. sub. 21:06    Naslov: Orašasto i sjemenke Citiraj i odgovori

da li se sjemenke , orasi, bademi itd... obavezno namaču prije upotrebe u spremanju jela?
da li je potrebno da se "pokrenu" tj. počnu klijati?
da li ima razlike između klijanog i neklijanog po pitanju okusa?

probala sam po prvi put klice pšenice, i super su mi , sad tražim recept za sirove krekere
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
metanefridija



Pridružen/a: 10. 02. 2009.
Postovi: 71
Lokacija: mercy seat

PostPostano: 23.3.2009. pon. 13:35    Naslov: Citiraj i odgovori

http://alkalinelifestyle.blogspot.com/2007/09/raw-food-snacks.html

orahe ne moras namakati, tak tu pise, jer su mekani. koliko sam shvatila sjemenke, odnosno te koštunice koje se namacu pocnu klijati, i imaju puno vise hranjivih tvari, zato se namacu, ali mozes ih i ovako jesti, samo ih uvijek dobro isperi. i ako bademi npr. ne nabubre bar duplo nakon 12 sati namakanja nisu svjezi. tako pise na tom linku.
mene isto ovo zanima, pa ako netko moze reci jos nesto o tome...
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
Luna



Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 4206

PostPostano: 23.3.2009. pon. 22:31    Naslov: Re: orašasto i sjemenke Citiraj i odgovori

Marijanči je napisao/la:
da li se sjemenke , orasi, bademi itd... obavezno namaču prije upotrebe u spremanju jela?

Ne, nije obavezno.
Međutim, namakani preko noći (ili mljeveni) su puno lakši za probavu.

Marijanči je napisao/la:
da li je potrebno da se "pokrenu" tj. počnu klijati?

Ne, nije neophodno.
Međutim, tako su lakše probavljivi Very Happy U sirovim orašastim plodovima/ sjemenkama nema enzima. Nakon namakanja, oni se "probude" Very Happy

Marijanči je napisao/la:
da li ima razlike između klijanog i neklijanog po pitanju okusa?
Ne.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Marijanči



Pridružen/a: 07. 02. 2009.
Postovi: 145

PostPostano: 24.3.2009. uto. 18:38    Naslov: Citiraj i odgovori

namakala sam lješnjak 12h i ništa, koliko dugo se on namače da se išta desi?
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
Luna



Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 4206

PostPostano: 25.3.2009. sri. 00:37    Naslov: Citiraj i odgovori

Marijanči je napisao/la:
namakala sam lješnjak 12h i ništa, koliko dugo se on namače da se išta desi?

Pa ja ne znam što ti čekaš da se desi? Upitnik huh Trebali bi samo omekšati i lagano nabubriti.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Marijanči



Pridružen/a: 07. 02. 2009.
Postovi: 145

PostPostano: 25.3.2009. sri. 01:04    Naslov: Citiraj i odgovori

da nabubre, izgledali mi isto, i bili su jednako tvrdi
sad sam ih namočila pa ću ima dati više vremena, uz mjenjanje vode
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Sjemenke i ulja Vremenska zona: GMT + 02:00.
Stranica 1 / 1.

 
Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.


Powered by phpBB
HR (Cro) by Ančica Sečan