Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ogi Site Admin
|
Postano: 23.9.2007. ned. 22:55 Naslov: |
|
|
filo je napisao/la: | ali ja bi knjiiigeeee.. ne da mi se to čitat na kompu, bleeee
dajte bar pucajte podcast pa da skidam i slušam na mp3 playeru
i da čujem vaš glas |
Knjige unistavaju sume |
|
[Vrh] |
|
|
Janis Joplin Gost
|
Postano: 23.9.2007. ned. 23:20 Naslov: Re: Sadnja drveća |
|
|
kako presaditi i odakle brezu, kesten, orah, šipak, lješnjak, badem, jagode, voćke (dunja, jabuka, kruška), grožđe? kakvo tlo treba biti, preorano, prekopano? pelcaju li se te biljke? koliko im dugo treba da se ''uhvati'' u zemlju, a koliko da daju plod? |
|
[Vrh] |
|
|
Magnovey Gost
|
Postano: 23.9.2007. ned. 23:27 Naslov: |
|
|
Pa zavisi. Ja cu ti reci za drvece mada je Ogi sve rekao. Ne treba zemlja da bude obradjena jer je to ipak divlja biljka i uspeva svugde. Mada ne shkodi! Mozda bi mogla da stavish samo malo djubriva u iskopanu raku. Kao sto rekoh sve u kasnu jesen. I ostavi je do proleca. To je to! Za jagode i ostalo i nisam siguran zato sto nikad nisam radio sa njima. Trenutno presadjujem i spashavam orahe i shljive. |
|
[Vrh] |
|
|
Janis Joplin Gost
|
Postano: 23.9.2007. ned. 23:51 Naslov: |
|
|
thx |
|
[Vrh] |
|
|
filo
|
Postano: 24.9.2007. pon. 11:15 Naslov: |
|
|
ogi je napisao/la: |
Knjige unistavaju sume |
pa kaj bumo opet o tom
a kaj ti si se odrekel knjižnice? |
|
[Vrh] |
|
|
aspalatus
|
Postano: 24.9.2007. pon. 13:14 Naslov: |
|
|
Magnovey je napisao/la: | A zasto to? Lako je skinuti sa neta, zar nije bolje da dajemo savete iz lichnog iskustva? |
110 % te podrzavam...u knjiugama se ne moze naci bas sve a ni na netu..a osim toga tvoje licno iskustvo se ne moze mjeriti s nicim |
|
[Vrh] |
|
|
Magnovey Gost
|
Postano: 24.9.2007. pon. 13:44 Naslov: |
|
|
Zahvaljujem Aspalatus! |
|
[Vrh] |
|
|
nelana
|
Postano: 24.9.2007. pon. 14:54 Naslov: Re: Sadnja drveća |
|
|
Janis Joplin je napisao/la: | kako presaditi i odakle brezu, kesten, orah, šipak, lješnjak, badem, jagode, voćke (dunja, jabuka, kruška), grožđe? kakvo tlo treba biti, preorano, prekopano? pelcaju li se te biljke? koliko im dugo treba da se ''uhvati'' u zemlju, a koliko da daju plod? | mi smo doma otkinuli sa žalosne vrbe grančicu pa smo ju samo tako zabili u zemlju i dobro zaljevali (po starom receptu) i svaka nam je uspjela! a to je zbilja poetično drvo... |
|
[Vrh] |
|
|
Luna
|
Postano: 24.9.2007. pon. 16:43 Naslov: |
|
|
Odlična tema
Bilo bi super kada bi oni koji imaju iskustva sa sadnjom, napisali nešto više o svojim iskustvima - kako su sadili, gdje, koje vrste...
Ja nemam iskustva, ni vrt ni sl, ali po ovome što čitam dobila sam snažnu volju da se bacim na posao
Gdje ste sadili, kako točno ide procedura?
Inače, obožavam boraviti u šumi, što dalje i što dublje. Jako me smiruje
(Ogi, nisi naveo izvor onih članaka?) |
|
[Vrh] |
|
|
Magnovey Gost
|
Postano: 24.9.2007. pon. 17:02 Naslov: |
|
|
Pa ja se redovno bavim rasadnjom i uskoro cu poceti jer krece jessen. Trenutno crtam planove i dizajniram svoj novi vrt. Mada moram da se bacim na shiru okolinu. Zao mi je kako seku drvece i spaljuju medje!
Pa ovako. Ja imam dosta mladunaca od starijih drveca koje rasadim okolo. Nikako nemojte da sadite u senci nekog veceg drveta a NIKAKO u senci oraha! Morate imati chistinu za mlade. Iskopa se dublja rupa u koju se doda nesto djubriva (o kom cu pisati) a potom se i postavi drvo. Prilikom zakopavanja dobro utabati ili izgaziti zemlju okolo kako bi cvrsto uhvatilo tlo.
Nije mnogo tesko niti nista komplikovano. Samo su potrebne dobra volja i ljubav. Hajde navedite koje drvece najvise volite! Ja volim sve ali izdvajam brezu, hrast, lipu i vrbu. |
|
[Vrh] |
|
|
nelana
|
Postano: 25.9.2007. uto. 10:19 Naslov: |
|
|
volim magnoliju i žalosnu vrbu |
|
[Vrh] |
|
|
ogi Site Admin
|
Postano: 25.9.2007. uto. 10:31 Naslov: |
|
|
Luna je napisao/la: | (Ogi, nisi naveo izvor onih članaka?) |
Pa..imaju potpis |
|
[Vrh] |
|
|
Luna
|
Postano: 25.9.2007. uto. 11:51 Naslov: |
|
|
ogi je napisao/la: | Luna je napisao/la: | (Ogi, nisi naveo izvor onih članaka?) |
Pa..imaju potpis |
Ne, mislila sam link na stranicu ili naziv literature (da možemo pogledati/ pročitati) još detalja, ako nekog bude zanimalo |
|
[Vrh] |
|
|
Magnovey Gost
|
Postano: 5.10.2007. pet. 20:39 Naslov: |
|
|
Ljudi zna li neko nesto o kalemljenju? Dobro bi mi doshao koji savet. Jesen krece kao i moje akcije... Hvala! |
|
[Vrh] |
|
|
ogi Site Admin
|
Postano: 5.10.2007. pet. 21:13 Naslov: |
|
|
Mislis na cijepljenje? |
|
[Vrh] |