a sto radis u medjuvremenu? pijes janu?ogi je napisao/la:Bio sam danas kod njih, u brdima iza Samobora
Najmanji koji su imali je bio od 15l i on je prevelik
btw, sretno s traganjem za tim destilatorom
Da li mogu izraditi destilator zapremnine po narudžbi?ogi je napisao/la:Bio sam danas kod njih, u brdima iza Samobora
Najmanji koji su imali je bio od 15l i on je prevelik
Najmanji koji mogu napraviti je 10lLuna je napisao/la: Da li mogu izraditi destilator zapremnine po narudžbi?
Postoji li mogućnost da se kod njih proba sama voda?
Kako su reagirali na upit (obzirom da destiliranje vode za piće, ako sam dobro razumijela, nije main vrha njihovih aparata i nije uobičajen zahtjev)?
a jesi odustao o onog filtera Aquasana?ogi je napisao/la:Pijem vodu sa pipe ali malo jer mi je bljakmetanefridija je napisao/la: a sto radis u medjuvremenu? pijes janu?
btw, sretno s traganjem za tim destilatorom
Po okusu mi je najbolja Jana, ali tko zna, mozda i nju vec sibaju iz slavine u bocu, a definitivno zelim izbjeci i plastiku pa mi se pomalo zgadila.Bilo bi točnije reći "izvlači", prema analogiji da svaku kiselu tvar koju unesemo kroz usta organizam mora neutralizirati radi postizanja homeostaze - održavanja lužnatog stanja tkiva, organa, staničnih tekućina...pa koristi ("izvlači") minerale iz kostiju i ostalog nebi li joj oni u tome pomogli...na to si mislio, jel (?)wam je napisao/la:sto destilirana voda ispire postojece minerale iz organizma
Da.Luna je napisao/la:Bilo bi točnije reći "izvlači", prema analogiji da svaku kiselu tvar koju unesemo kroz usta organizam mora neutralizirati radi postizanja homeostaze - održavanja lužnatog stanja tkiva, organa, staničnih tekućina...pa koristi ("izvlači") minerale iz kostiju i ostalog nebi li joj oni u tome pomogli...na to si mislio, jel (?)wam je napisao/la:sto destilirana voda ispire postojece minerale iz organizma
O da, to naravno znam s obzirom da mi je alkalnost/kiselost vazna (s obzirom da sam nezdravim zivotom bio dobro zakiseljen...jeduci punog slatkog) pa sam citao dosta o tome. Limun i jabucni ocat su medju jacim alkanizatorima bez obzira sto su pocetno jako kiseli, dok je kod mesa obrnuta situacija. No nije uvijek tako, odnosno nece uvijek reakcija neke hrane koja je pocetno kisela imati alkanizarrajuci utjecaj na tijelo...sve ovisi o tome sta tijelo moze dobiti od toga i sta je potrebno da bi se ta hrana probavila. Banane su alkalne i prije i poslje, npr.Međutim, ima jedna druga stvar koja se u antidestiliranavoda propagandi kontinuirano zaobilazi/ zanemaruje. Nije stvar u tome da li je ono što unosimo kroz usta kiselo ili alkalno samo po sebi. Stvari treba promatrati iz perspektive "kakvu reakciju u tijelu izaziva". Limunada je recimo iznimno kisela, a reakcija koju u tijelu izaziva je - lužnatog karaktera. Nije stvar u kiselosti/ alkalnosti same hrane ili tekućine, stvar je u sastojcima koji se unutra nalaze, pa onda, zbog tih sastojaka, oni u tijelu doprinose kiselom ili lužnatom miljeu...
Sama po sebi ne, ali je jako reaktivna pa ce vezati na sebe sve i svasta, mislim da je u tome poanta, ako sam dobro razmio. Po tome bi takva voda vezala za sebe toksine, teske metale itd, sve sto treba izbaciti iz tijela. Pri tome postaje jos kiselija i zato se trebaju vezati stvari koje to neutraliziraju, uglavnom minerali. To je ok neko vrijeme, pogotovo kod ciscenja kad se pazljivo unosi samo zdrava hrana (iako u onom clanku pise da kod nekih ljudi to moze biti opasno, vjerojano ako su prezagadjeni), ali dugorocno je problem. I naravno na kraju polemika oko absorpcije same vode.Destilirana voda ima u sebi jako malo ili gotovo pa da uopće ne stvari koje bi tijelo prepoznavalo kao strani/ štetan/ toksičan sastojak - koji u tijelu izaziva kiselu reakciju i s kojim bi se onda, prema analogiji iz članka, trebao boriti, trošiti energiju na eliminaciju...