Sirova hrana i frutarijanstvo

Otvoreno o veganstvu
Odgovori
Phoenix

Post Postao/la Phoenix »

vuycha je napisao/la:Prešao sam prije dva dana na sirovo. Eto. 8)
cestitam ;) javi kako ide. ako zaglavi vici da te bodrimo :D
Zadnja izmjena: Phoenix, dana/u 25 lis 2007, 15:03, ukupno mijenjano 1 put.
vuycha

Post Postao/la vuycha »

ogi je napisao/la:
Cestitam! :palac: :)
Hvala :)
Phoenix

Post Postao/la Phoenix »

vila je napisao/la::skace:
oj Fenikse, bok....ova knjiga od Wandmakera (neznam naslov na hrvatskom, na njem. je i bilo bi kao: Zelis biti zdrav/a? Zaboravi pijate/lonce!!!) mi je zaista postala ko nekome biblija i zaista mi je promijenila zivot. Samo...hm, kamenit je put do sirove prehrane...ali nedam se....
da knjiga je inace izvorno njemacka.
to je fino da ti je kao biblija. samo nisam skuzio jesi onda sada na sirovoj prehrani ili se trudis preci?
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Phoenix je napisao/la:
cestitam ;) javi kako ide. ako zaglavi vici da te podrimo :D
Ako ponestane papira..vici da ti dofuramo ono pakovanje s 24 komada :D ;)
vuycha

Post Postao/la vuycha »

Phoenix je napisao/la:
Sad sam tek vidio tvoj post, došao je u isto vrijeme kad i moj. Hvala ti, budem se javio za savjete i podršku. Moram u knjižnici potražiti koju od onih knjiga koje si naveo. Najzanimljivije mi zvuči ona ''Hrana bez sluzi''. To bi bilo olakšanje. Ako je dobro napisano, budem nagovorio ostatak ekipe u pežeju da naručimo za internu knjižnicu.
Medo

Post Postao/la Medo »

Svaka čast! :palac:

Jesi to prešao odjednom, tj. preko noći, ili je bila neka prijelazna faza?
vuycha

Post Postao/la vuycha »

ogi je napisao/la:
Phoenix je napisao/la:
Ako ponestane papira..vici da ti dofuramo ono pakovanje s 24 komada :D ;)
Pa ne vjerujem baš da će to biti potrebno. Nisam imao takvih problema ni s prelaskom na vegetarijanstvo svojevremeno, ni kasnije s prelaskom na veganstvo. U biti, nisam osjetio nikada nikakve negativne posljedice promjene prehrane. Čitao sam po forumima da ljudi znaju burno reagirati na neko vrijeme dok se organizam ne prilagodi (probava, osipi, glavobolje itd.). Možda je to stvar i stava i raspoloženja prema promjeni.
vuycha

Post Postao/la vuycha »

Medo je napisao/la:

Ej frende. Ma ja uvijek takve stvari radim ''od sada'', nikada ''od sutra''. Ok, razmišljam o tome već neko vrijeme ali kad dođe trenutak provedbe nikada ne odlažem.
Medo

Post Postao/la Medo »

vuycha je napisao/la:
Medo je napisao/la:

Ej frende. Ma ja uvijek takve stvari radim ''od sada'', nikada ''od sutra''. Ok, razmišljam o tome već neko vrijeme ali kad dođe trenutak provedbe nikada ne odlažem.
Još jednom :palac:
Sigurno te onda sljedecom prilikom zagnjavim da mi malo pricas o iskustvima. :)
vuycha

Post Postao/la vuycha »

Medo je napisao/la:Još jednom :palac:
Sigurno te onda sljedecom prilikom zagnjavim da mi malo pricas o iskustvima. :)
ofkors :)
muki

Post Postao/la muki »

hajde sad jedno pitanje za nase eksperte za sirovo...kako nadomjestate potrebu za bjelancevinama....ja klopam soju, grah i posni sir kada smatram da trebam ali ne znam kako vi koji ste na sirovom to rjesavate - posebno nas kolega Phoenix koji klopa samo voce....??
Phoenix

Post Postao/la Phoenix »

muki je napisao/la:hajde sad jedno pitanje za nase eksperte za sirovo...kako nadomjestate potrebu za bjelancevinama....ja klopam soju, grah i posni sir kada smatram da trebam ali ne znam kako vi koji ste na sirovom to rjesavate - posebno nas kolega Phoenix koji klopa samo voce....??
ja ti jedem i voce i povrce ali naravno sirovo. znaci samo je poanta u ne kuhanju. takoder jedem zelenis kao sto je blitva, spinat, brokula... sve jedem, zivo i nezacinjeno ili zmiksano u soku. jedem i bademe, ljesnjake, suho voce...
opet nema tablice sa sobom da podkrijepim neke stvari ali uglavnom lisce i zelenis koji sam gore spomenuo (ne plod povrca) ima sve esencijalne aminokiseline (cak i odredeni postotak masnoca u sebi). tako da stvaranje bjelacevina nije problem. naravno zato nema nikakvih tegoba, osjecam se savrseno, nokti sjajni cvrsti, kosa isto...
te tablice i opsezna istrazivanja se mogu naci u knjizi "Zeleno za zdravlje". u hr izdavac je teledisk.
muki

Post Postao/la muki »

ma kod mene je to problem - nisam bas previse oko svega toga citao nego klopam stihijski - sto mi se klopa bas sada, to klopam....a probao bih vise prebaciti na sirovo pa vidjeti koliko ide ali nisam bio siguran kako ondak rijesiti pitanje bjelancevina.....
zato pitam....
Phoenix

Post Postao/la Phoenix »

e da nemoj se nista brinuti. procitaj koju knjigu ispovjesti to ti moze dati snage kad vidis kako puno ljudi zivi tako, trce maraton u stotoj itd.
druga stvar jako je bitna tvoja svijest u glavi. nemoj nikad sumnjati da je nesto ispravno ako kreces u to. tako si mozes napraviti vise stete nego koristi. jako je bitno kakve ti se misli roje po glavi. samo pozitivno i nista ti nece faliti. a da bi vise povjerovao u to nazalost samo procitati sto vise toga dok ti ne sjedne. dok ne posmislis, "sranje, to je jedina prava stvar :D" tak nesto i onda krenes... :palac:
vila

Post Postao/la vila »

:roll:
Samo na kratko da vam odgovorim (za koji dan cu imati vise fore pa cu nest o sebi...obecajem!!!) Jos uvijek sam samo na putu do sirove hrane :( ....mada si jaaaaaako rijetko nesto spremam, samo ono, 3-4 puta mjesecno, inace vooooce, salata i malkec kruha - sto namjeravam isto izbaciti, al ne uspijevam bas previse.....kavu moram izbaciti prvo, onda cu i lakse keksice zaboraviti...ah....pozdrav
Odgovori