Sokovi od voća i povrća

Recepti za dušu i tijelo
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

filo je napisao/la:bas sam se htel pohvalit kak je fina kombinacija mrkve, limuna i banane.. :(
a pročital sam da ne bi bilo dobro mislim 3 čaše soka popit na dan takvog.. a baš bi si spil još par njih.. :?
Filo, malo pretjeruješ sa količinama. Probaj barem koji put razrijediti sa vodom. :D
Vjerujem da su ukusne kombinacije koje spominješ ali nisu baš idealne za probavu, pa ih probaj izbjegavati ili raditi rjeđe.
filo

Post Postao/la filo »

samo nekakve restrikcije, a ja se taman zalaufal. nisi mi mama :plazi:
ejla

Post Postao/la ejla »

:D
u pocetku, dok ti se tijelo jos prilagodjava na raw nema smisla opterecivati se s regulama. (mislim, ruku na srce, tijelo je najcesce skomirano od junka, kuhanog itd.) postepeno, kak jedes vise sirovoga tak ti se junk cisti, osjet hrane postaje suptilniji i automatski ti neki okusi postaju neprihvatljivi zajedno... a neki ti postanu fantasticni zajedno ;)
ja sam u pocetku jela sam zelene sokove/ full guste/ od nanki, zelenog i hrpe suncokretovih sjemenki... i uz to sam jos grickala bademe il neke druge orahe sa suhim vocem :shock: :shock: :shock: :oci:
to je najblazeno receno k a t a s t r o f a l n a kombinacija hrane (orasi full masni i zahtjevaju duzu probavu i voce koje se full brzoprobavi , necu ni spominjat horor suho voce-orasi kombinaciju- dusu dalo za dijabetes :skace: ) al s vremenom ti se organizam sam od sebe 'probudi' i pocne raspoznavati kaj mu fakat pase, a kaj ne.
daklem, nemas beda - ak ti se nekaj jede - j e d i.
selekcija dodje sama po sebi :respekt:
Phoenix

Post Postao/la Phoenix »

tocno tako. ako ti se jedu samo jabuke. jedi i ne opterecuj se dal je dobro nego vjeruj u to sto radis. ako ocekujes tegobe imat ces ih, ako ocekuj pad kilaze tocno tako ce biti. uskladi svoje misli s onim sto radis i nebo je granica. :palac:
filo

Post Postao/la filo »

Phoenix je napisao/la:tocno tako. ako ti se jedu samo jabuke. jedi i ne opterecuj se dal je dobro nego vjeruj u to sto radis. ako ocekujes tegobe imat ces ih, ako ocekuj pad kilaze tocno tako ce biti. uskladi svoje misli s onim sto radis i nebo je granica. :palac:
sad mi uz svježe povrće trebaju ktome još i smjernice kak promijenit pesimizam :)
Phoenix

Post Postao/la Phoenix »

ja bi ti ozbiljno preporucio da na ma tome radis prije nego poduzimas ikakve korake dalje. ako ti um ne napreduje/uskladuje jednakom brzinom kao tvoj fizicki dio ili s onim sto radis svom tjelu nece dobro zavrsiti bez obzira sto si mozda cuo od nekoga da je to najzdravije sto mozes napraviti za svoje tijelo.
pocni vjerovati i odbaci sve negativne predrasude.
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

slika

Sok od cikle, mrkve i malo limuna

Sastojci za 1 osobu

150 ml soka od cikle
50 ml soka od mrkve
1 žlica limunova soka
Phoenix

Post Postao/la Phoenix »

da ovo crveno izgleda opasno :skace:
vuycha

Post Postao/la vuycha »

Danas sam si u sok stavio đumbir. Okus je papreni, samo što ne guši u grlu kao papar.

2 naranče
2 kruške
1 jabuka
1 komad ananasa veličine dlana 1 cm debljine
1 velika mrkva
komadić đumbira veličine malog prsta

Udara ko grom :D
Phoenix

Post Postao/la Phoenix »

uh to je sigurno zestica :bombica:
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

vuycha je napisao/la:Danas sam si u sok stavio đumbir.
Kak to? :D
Meni se baš ne sviđa okus đumbira u soku, ali sam pila jedno vrijeme za cirkulaciju...odličan je za _grijanje tijela_ u hladnim zimskim mjesecim :fulllove: :palac:
filo

Post Postao/la filo »

ma ja sam ga stavil 2x, da onaj okus kaj ožeže jel.. danas sam ga kupil, a kaj da drugo i radim s njim nego u sok. budem ga probal gricnut :)
a ovaj mrkva/cikla sam često pil
vuycha

Post Postao/la vuycha »

Luna je napisao/la:
vuycha je napisao/la:Danas sam si u sok stavio đumbir.
Kak to? :D
Meni se baš ne sviđa okus đumbira u soku, ali sam pila jedno vrijeme za cirkulaciju...odličan je za _grijanje tijela_ u hladnim zimskim mjesecim :fulllove: :palac:
Meni baš paše, onak malo papreno. Danas sam opet stavil komadić.
miumiu

Post Postao/la miumiu »

Meni je super svježi đumbir. Nakapam maslinovo ulje na raženi kruh, malo posolim i narežem đumbir na tanko. Žeže! :D
filo

Post Postao/la filo »

Odgovori