Recepti za izradu zdrave čokolade

Recepti za dušu i tijelo
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

ogi je napisao/la: Ili bi možda trebao izliti masu na papir za pečenje
Neka ideja??
Mislim da sam napisala već iznad - oni papirići kao za muffine, bolji manjih dimenzija - kao oni u koje se stavljaju npr. rafaelo kuglice ( http://www.coolinarika.com/recept/rafaelo/ ). Kada se čokolada stvrdne, papirić se samo lagano odlijepi od nje.
Zadnja izmjena: Luna, dana/u 22 ožu 2013, 21:11, ukupno mijenjano 1 put.
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

ogi je napisao/la:Dovukao sam doma organski kakao
I još sirovi, super :)
duusa

Post Postao/la duusa »

Cokoladu treba izliti u tepsiju namazanu uljem, onda se lepo odvaja.
Moj recept: 150 grama vode, 600 grama zutog secera ( smedjeg) staviti da provri, dodati 1 puter( maslac) i cim se istopi skinuti sa vatre. U to mikserom umesati 500 grama mleka u prahu. Za braon cokoladu dodati 6 kasika kakaoa i izliti u nauljenu tepsiju. Stvrdne se na sobnoj temperaturi. ( ako vam slucajno ispadne gumenasta sledeci put dodajte malo vise mleka u prahu)
Za belu cokoladu dodati 150 grama kokosa pa ili izliti u tepsiju ili praviti kuglice u ciju sredinu se stavi badem ili lesnik ( uvaljati ih u kokos i eto rafaelo kuglica )
Zadnja izmjena: duusa, dana/u 22 svi 2013, 17:19, ukupno mijenjano 1 put.
duusa

Post Postao/la duusa »

I jos jedna vrsta cokolade sa mlevenim rogačom: smanjiti kolicinu secera na pola i dodati 200 grama rogaca. Cokolada bas ima divan ukus, uopste se i ne oseti da ima unutra rogaca a on je jako zdrav
Nisam probala da stavim med mesto secera ali prvom prilikom kad budem pravila cokoladu probacu, pretpostavljam da bih onda trebala malo manje vode staviti jer med je tecan
pkristo

Post Postao/la pkristo »

Evo odličan članak o tome zašto bi trebalo jesti čokoladu odnosno kakao: https://info.treeoflifecenterus.com/act ... /page/fm/0
"We’re seeing that cacao is protective against heart disease, memory loss, dementia, skin-aging, skin cancer, type-2 diabetes, and even system inflammation caused by pollution."
Odgovori