bwahwahahahahaZa svoj 49. rođendan Igor je na poklon dobio dvije prečke za sklekove.
Isprva nije bio osobito oduševljen. Ispričao nam je kako je
sa šesnaest godina sanjao o tome da zadivi neku ljepoticu time
što će napraviti sto sklekova odjednom. Unatoč intenzivnom vježbanju
i potrošnji velike količine bjelančevina, mladi je Igor uspio
napraviti najviše sedamdeset sklekova. Nakon tako naporne vježbe
ruke bi mu se tresle i sve ga je boljelo. Zato se Igor odrekao
sklekova i nije ih radio više od trideset godina. Sada se pitao koliko
bi sklekova mogao napraviti na ovim prečkama. Bio je uvjeren
da ih neće napraviti više od desetak. Sljedećeg jutra odlučio je to
provjeriti. Napravio je pedeset sklekova već u prvom pokušaju,
ustao je i optrčao krug oko prečki. Onda ih je napravio još pedeset,
i još pedeset. Nakon tri sata došla sam mu reći da moramo
krenuti kući. Igor je još uvijek radio sklekove i ljutio se na mene
što sam ga prekinula jer mu je još malo nedostajalo do tisuću!
Otada Igor svoje prečke nosi uvijek sa sobom. Radi sklekove na
benzinskoj postaji dok toči benzin, i na parkiralištu dok čeka da
se vratim iz kupovine.
Sirova hrana i frutarijanstvo
ikaj veli? kaj nije to ona knjiga starija koja je bila slovenskog prijevoda.. če oces bit zdrav, proč zloncem.. il tak nekakInace ako nije spomenuto par stranica nize. Izasla je nova knjiga od Wandmakera. Stvarno je mrcina od 700 stranica. Izdanje Dakova 2008. godina. Helmut Wandmaker - Zelis li biti zdrav? Zaboravi na kuhanje
700str? na kolko od toga odpadaju recepti? belj
Da, to je ta knjiga. Nema baš recepata, ali je mali format i velika slova, tak da bi vjerojatno ispala manja u uobičajenom formatu. Definitivno je najdeblja/ najveća/ najopširnija od svih tog izdavača/ autora.filo je napisao/la:kaj nije to ona knjiga starija koja je bila slovenskog prijevoda.. če oces bit zdrav, proč zloncem.. il tak nekakIzasla je nova knjiga od Wandmakera. Stvarno je mrcina od 700 stranica. Izdanje Dakova 2008. godina. Helmut Wandmaker - Zelis li biti zdrav? Zaboravi na kuhanje
700str? na kolko od toga odpadaju recepti? belj
U pravilu, u zelene kašaste sokove ide voće + lišće (zeleno lisnato povrće: špinat, blitva, rikula, zelena salata, lišće mrkve, celera...).filo je napisao/la:pise da neke namirnice ne valja mijesati, a ispada da svi to mijesaju u zelenim kasastim sokovima ? (npr. banane i brokula)
Brokula spada u škrobno povrće i ne spada u tu kombinaciju, iako ljudi u sokove znaju smixati sve i svašta...
da uvijek se treba povoditi da se sto manje mijesanja hrana. i ako se to cini npr. radi poboljsavanja okusa, onda se to treba raditi da steta bude sto manja. onda treba, kao sto luna veli, mjesati samo zelenis i voce. nikako povrce i voce.
da. posto probava pocinje u ustima, bilo bi pozeljno cak i ako se pije sok ,da se to radi polako. znaci nikako to istresti u sebe nego svaki gutljaj dobro "promuckati" u ustima. i prije svega, za maskimalni ucinak pojedne hrane, uvijek treba biti savrseno prisutan dok nesto jedete/pijete. znati biti prisutan svojim bicem i znati jako dobro zasto to radite.
da. posto probava pocinje u ustima, bilo bi pozeljno cak i ako se pije sok ,da se to radi polako. znaci nikako to istresti u sebe nego svaki gutljaj dobro "promuckati" u ustima. i prije svega, za maskimalni ucinak pojedne hrane, uvijek treba biti savrseno prisutan dok nesto jedete/pijete. znati biti prisutan svojim bicem i znati jako dobro zasto to radite.
Ne, jer su za kvalitetnu probavu potrebna vlakna, koja se miksanjem ne gube. Cijeđenjem soka u sokovniku - da.ogi je napisao/la:Mislim da miksanja nisu dobra jer otezavaju kvalitetnu probavu
Kao što veli Phoenix, sokovi su hrana - trebali bi se piti polako - gutljaj po gutljaj i prije gutanja pomiješati u ustima sa slinom.ogi je napisao/la:Kao ni usitnjavanja bez zubiju i sline
Sokovi (od voća & povrća) nisu zamjena za krutu hranu. Oni su nadopuna na krutu hranu.
Nešto kao vitaminsko-mineralne _bombe_ u jednoj čaši.
I ja radim zelene sokove, samo šta mi smeta šta u njima ostanu "grudice". Na to mi se diže želudac, a nemam takav mikser koji će to baš izmiksati u kašicu. Zato se mislim nabaviti Vitamix ili Blendtech.ogi je napisao/la:Kao i Phoenix..bez icega ili 'limunovim sokom te malo maslinovog ulja'Yvonne je napisao/la:Kako to misliš špinat na salatu? Očistiš ga, operes, nasjeckaš i začiniš...s čim?
U zadnje vrijeme spinat stavljam u zelene sokove pa mi vise nije zanimljiv kao salata
Vidim da se celer stavlja u dosta toga, ali mi on ima previše jak okus i miris. Pokvari mi sve u šta ga stavim, a kad ga stavim i samo malo, teško ga je "zakamuflirati".
Misliš na grudice voća? Možeš izmiksati pa procijediti ili iscjediti u sokovniku pa dodati u mikser s lišćem. Izgubi vlakna, ali ih još uvijek dobiješ dovoljno iz zelenog...dok ne stigne "pravi" mikser.Yvonne je napisao/la:I ja radim zelene sokove, samo šta mi smeta šta u njima ostanu "grudice". Na to mi se diže želudac, a nemam takav mikser koji će to baš izmiksati u kašicu. Zato se mislim nabaviti Vitamix ili Blendtech.