Piramida weee

Znanost, osobna iskustva i životne mudrosti
ica

Post Postao/la ica »

aspalatus je napisao/la: ... latice ruze su jestive ja radila slatko super je, ...
da sok od ruže je genijalan, a pekmez mi se baš i ne sviđa ...
a soim toga lagano je za napraviti (= ( samo treba naći prave ruže za to jer ne mogu sve naravno :D )
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

Medo je napisao/la:Što podrazumijevaju pod "Flowers"?
Članak: Jestivo cvijeće
filo

Post Postao/la filo »

a koje su kore drveta jestive?
aspalatus

Post Postao/la aspalatus »

cek, jel se ti to pripremas za prezivljavanje u prirodi?
bernard

Post Postao/la bernard »

piramida je ok, barem prema novijoj literaturi kažu da je povrće važnije od voća. ne znam zašto bi netko bio frutarijanac uzevši u obzir korist zelenog lisnatog povrća i sve to?
aspalatus

Post Postao/la aspalatus »

mozda zato sto je voce daleko privlacnije okusom i mirisom heh.. sjecam se u najgoroj fazi, kad sam se osjecala jako lose da mi je pomagao samo mjesani frape od radica, blitve, petrusilmula i jos nekih dark green stvarcica.. to je bilo eeekk i popila bih ga onako svjesno muceci se ali nakon par minuta mene bi to diglo iz mrtvih... e da u to vrime nisam znala da se okus moze bitno promjenit dodavanjem banane u to, tako da je to bez voca bilo zaista ogavno za popit.
sada u frape od zelenila uvik ubacim bananu a ponekad i jos neko voce i onda je to nesto sasvim drugo.. fino je i zdravo :vjesticakuha:
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Mislim da bi trebali jesti svjeze voce koje raste u nasim krajevima, a njega nema kroz cijelu godinu
Osim toga, 1-2h nakon velike kolicine voca, ja sam ponovo gladan kao da nisam nista jeo
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

bernard je napisao/la:piramida je ok, barem prema novijoj literaturi kažu da je povrće važnije od voća. ne znam zašto bi netko bio frutarijanac uzevši u obzir korist zelenog lisnatog povrća i sve to?
OK je piramida, ali ona nekoliko postova niže, s voćem na prvom mjestu. Voća bismo trebali jesti više jer ono sadrži glavno _pogonsko gorivo_ koje nam daje _energiju_ - ugljikohidrate (u obliku voćnog šećera/ fruktoze). Ako pogledaš bilo kakve preporuke za potreban pravilan omjer određenih skupina namirnica u prehrani, ugljikohidrati će uvijek biti zastupljeni u najvećem postotku, a upravo voće njima obiluje.
U novije vrijeme (novijoj literaturi/ istraživanjima) se ističe neupitna važnost zelenog lisnatog povrća (ali ne i njegova prednost), jer se pokazalo da ga ljudi ne konzumiraju u dovoljnim količinama, odnosno, ne konzumiraju na pravilan način (nedovoljno ga usitne/ sažvaću, pa tijelo ne može dobro asmilirati hranjive sastojke koji se u njemu nalaze). Iz tog razloga i ova popularizacija zelenih kašastih sokova.
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

aspalatus je napisao/la:mozda zato sto je voce daleko privlacnije okusom i mirisom
Da, s razlogom :palac: :)
aspalatus je napisao/la:sada u frape od zelenila uvik ubacim bananu a ponekad i jos neko voce i onda je to nesto sasvim drugo.. fino je i zdravo
I ja sam ih ovih dana počela redovito piti. Zaista su osvježavajuće energetske bombe :skace:
milevaindia

Post Postao/la milevaindia »

po bibliji {druga STRANICA U STAROM ZAVETU} prvo ide pshenica {pa zitarice}, zatim voce, pa povrce....meso se ne spominje....
kazu da u psenici postoji savrsehn balans svih materija......tako da i nju samo jedemo bilo bi dovoljno.....
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

ogi je napisao/la:nakon velike kolicine voca, ja sam ponovo gladan kao da nisam nista jeo
Jer je tijelo naviklo primati drugačiju hranu i, osjećajem gladi, šalje ti poruku da je (taj put/ dan/ sat) još nisi stavio u želudac :D
Da se probaš kroz neko razdoblje _suzdržati_ od druge hrane (npr. u toku jutra) uskoro bi se tijelo naviklo i na to i prestalo se _buniti_ :)
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

slika
pkristo

Post Postao/la pkristo »

Sviđa mi se piramida. :)
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

pkristo je napisao/la:Sviđa mi se piramida. :)
I meni, samo me brinu stvari poput B12, A, D, K, omega3....
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

I meni se sviđa, vrlo je jednostavno prikazana.

Ogi, vidim proširio si 'popis za zabrinjavanje' :D

Osim za prvo, za ostalo stvarno nema potrebe - 'lako je dobavljivo' :palac:
Odgovori