vuycha je napisao/la:Dugo već nisam raspravljao s nekim tko toliko podređuje istinu željama.
Lijepo si to rekao
Samo...možemo prihvatiti ono što je _ponuđeno_ kao istina ili tražiti dalje/dublje. Ovisi o tome tko ili što nam je autoritet prilikom vrednovanja.
vuycha je napisao/la:Brza regresija tvoje digresije: čovjek još uvijek ima zakržljali ostatak repa. Ako dovoljno dugo skače s grane na granu, rep će mu ponovno narasti. WTF?
Brza regresija na regresiju: većina simptoma "povezanih" sa deficijentom B12 iznenada nestaje nakon ozbiljnije kure posta. Kako je to moguće?
vuycha je napisao/la:Ne postoji jedan, univerzalni enzim. U sirovom voću ima enzima, to ne znači da ih čovjek može upotrijebiti za stvaranje b12.
Naravno, ali nije stvar
samo u enzimima. Ljudsko tijelo je daleko kompleksnije. Sve je povezano i u bezbrojnim interakcijama...nedostatak jednog uzrokuje probleme u asimilaciji trećeg, unos jednog poništava učinke desetog...
Treba zagrepsti ispod površine i istraživati...
vuycha je napisao/la:Žao mi je što si toliko tvrdo uvjerena u to što govoriš jer će to neizbježno rezultirati ozbiljnim narušavanjem zdravlja. Jedina je dobra stvar u svemu što je potreban niz godina da deficijencija b12 ostavi posljedice, no kada te posljedice nastupe, ozbiljne su i nema lijeka.
Ovak plaše mesojede da neće imati dovoljno proteina ako zaborave na čevape
Ne vjerujem da ću si naštetiti time što ne vjerujem u _priču_ da se prava tajna ljudskog zdravlja ne krije u bočicama i suplementima.
Dok vi tragate za najboljim proizvođačem tableta, ja ću radije istražiti načine na koje ljudsko tijelo
može funkcionirati bez njih.
Ako se u međuvremenu pokaže da sam bila na krivom putu, zaletiti se do obližnje ljekarne - biti će najlakše