Stranica: 2/50.

Postano: 11 pro 2011, 08:21
Postao/la Ogi
Breskvica je napisao/la:čitaš možda trenutno neku knjigu na tu temu ili tražiš po netu? ako je knjiga u pitanju slobodno preporuči jer je tema zanimljiva :)
Oboje :)
Čitam ovu knjigu:
http://www.4shared.com/document/9psEK5x ... _Wolf.html

Postano: 11 pro 2011, 13:05
Postao/la Breskvica
super, hvala na linku :palac:

Postano: 11 pro 2011, 13:36
Postao/la Luna
ogi je napisao/la:Sirovi celer nisam nikada probao :oops:
Misliš na list ili gomolj?
ogi je napisao/la:Vrijeme je za: www.lovacnabilje.com
Ajme, prepreodlično...ova 'škola' branja bilja i 'preživljavanja' u prirodi.

Nudim dodavanje lobode na popis. Raste samoniklo, dosta invanzivno (barem u mom vrtu), a u prehrani se koristi kao i špinat/blitva.
I lišće cikle se konzumira na isti način, a ljudi ga najčešće bacaju i koriste samo gomolj.

Postano: 11 pro 2011, 13:59
Postao/la Luna
ogi je napisao/la:Vidim da čimpanze stalno jedu šumsko lišće, koje drveće kod nas ima fino jestivo lišće?? :zubi:
Možda može pomoći: http://uploading.com/files/acd958a4/Ish ... irodi.pdf/

(Ishrana u prirodi, popis i slike jestivog bilja)

Postano: 12 pro 2011, 09:00
Postao/la Ogi
Breskvica je napisao/la:super, hvala na linku :palac:
Kak ti se čini? :)

Još jednom podsjetnik na odličan LCHF blog i forum:

www.istineilaziohrani.blogspot.com/

www.lchfhrvatska.freeforums.org/

Postano: 12 pro 2011, 12:44
Postao/la Breskvica
ogi je napisao/la:
Breskvica je napisao/la:super, hvala na linku :palac:
Kak ti se čini? :)

Još jednom podsjetnik na odličan LCHF blog i forum:

www.istineilaziohrani.blogspot.com/

www.lchfhrvatska.freeforums.org/
javim dojmove za vikend ;) tad cu poceti citati knjigu :skace:
sad sam u poslu i ne stignem nista :?

:)

Postano: 15 pro 2011, 10:35
Postao/la Ogi
slika

Sirovi kelj, tikvice i buče nisam probao, vi?
Sirova repa je dobra, cikla i blitva su mi bolje kuhane

Postano: 18 pro 2011, 12:39
Postao/la Ogi
vrganji, lisičice

celer, komorač, cvjetača, kelj pupčar, brokula, poriluk, rotkvica, daikon

borovnica

Postano: 21 pro 2011, 15:03
Postao/la paradajz
i gore i dole ti je kupus kolko vidim...

Postano: 21 pro 2011, 15:08
Postao/la Ogi
paradajz je napisao/la:i gore i dole ti je kupus kolko vidim...
Budem dodao nazive :D gore je kelj a dolje salata i zelje

Postano: 22 pro 2011, 12:30
Postao/la Ogi
The Raw Secrets - Frederic Patenaude
http://dc345.4shared.com/download/mu39m ... 2-2e589ae8

Zanimljivo sirovo iskustvo i promišljanje :)

www.therawsecrets.com
www.fredericpatenaude.com/blog/?cat=24

Postano: 23 pro 2011, 13:32
Postao/la Ogi
Samo da javim u kratko kako mi ide od kada sam prestao jesti i žitarice :D

Doručak i večera su sirovi, najviše jabuke i mandarine (ne zajedno)

Ručak je kuhano povrće, najviše blitva sa mrkvom
Krumpir isto ne jedem pa mi je mrkva zamjena za njega :D

Domaćih jaja sada nema, lovostaj srdela je od 15.12.-15.01.

Za sada se osjećam odlično, bolje, smršavio sam oko 5kg i to najviše oko trbuha :leti2:

Postano: 23 pro 2011, 14:16
Postao/la pkristo
ogi je napisao/la:Krumpir isto ne jedem pa mi je mrkva zamjena za njega :D
Krumpir spada u cjelovite namirnice od kojih se samih može živjeti. Dakle možeš piti vodu i jesti krumpir (ne sirov jer je otrovan u sirovom stanju - mislim da si i ti o tome nešto već pisao) i biti zdrav i živjeti dugo. Nemoj zaboraviti neke povijesne činjenice o krumpiru koji je zaustavio glad u Europi i omogućio siromašnima zdrav i dug život s manje rada. I veliki pomor od gladi kad je došlo ono gljivičasto oboljenje, ali i to je povijest. http://en.wikipedia.org/wiki/Potato
No dobro. Svakom svoje. Malo poradi na raznovrsnosti. Svako dobro za Božić i u Novoj godini.

Postano: 23 pro 2011, 15:40
Postao/la Ogi
pkristo je napisao/la: Krumpir spada u cjelovite namirnice od kojih se samih može živjeti. Dakle možeš piti vodu i jesti krumpir (ne sirov jer je otrovan u sirovom stanju - mislim da si i ti o tome nešto već pisao) i biti zdrav i živjeti dugo. Nemoj zaboraviti neke povijesne činjenice o krumpiru koji je zaustavio glad u Europi i omogućio siromašnima zdrav i dug život s manje rada. I veliki pomor od gladi kad je došlo ono gljivičasto oboljenje, ali i to je povijest. http://en.wikipedia.org/wiki/Potato
No dobro. Svakom svoje. Malo poradi na raznovrsnosti. Svako dobro za Božić i u Novoj godini.
Samo krumpir ima otrovne klice i ne smije se jesti sirov
Uzgoj je težak zbog zlatica, čuvanje zbog klijanja
Ne koristi se dugo u povijesti naše prehrane - pitanje prilagodbe
Kada se koristi obično ide uz previše masti i soli
Da li nam je potreban toliki škrob

Da, moram i budem radio na raznovrsnosti :)
Bez žitarica, mahunarki, krumpira, patliđana, paprike, paradajza.... :D
Moram u potragu za organskom, sezonskom, lokalno uzgojenom hranom

Nadam se vašim prijedlozima za moju piramidu prehrane :palac:

I ja tebi želim lijepe blagdane! :)

Postano: 23 pro 2011, 22:53
Postao/la paradajz
Po meni biš mogo dodati med, razne začinske biljke, kukrkumu, korijandar, kopar, bla bla bla, lan, sezam, proso ako ćeš ić sa žitaricama, prouči kit-ćari ako imaš volje, vrlo zdrava stvar, u biti to ti je basmati riža u kombinaciji sa nekom mahunarkom, primjerice dalom ili crvenom lećom, odličan cjelovit obrok, od kuhanih, e sad spomenuo sam med, sad ne znam dal si aktualno na veganskoj hrani, a ako nisi mogo biš recimo još povremeno neki fermentirani mliječni proizvod ili zdravo, kvalitetno mlijeko, ako nemaš, nabavi si kefir pa si praviš domaći...
btw. primjetio sam da svi kada čestitaju, čestitaju novu godinu sa velikim početnim slovom, a ako je tako onda se to odnosi na blagdan koji je 31.12.-og, a ne na čitavu sljedeću godinu, mislim neka banalna stvar, ali... :D