Čičoka
Hvala!ogi je napisao/la:Dobrodošao!![]()
Imaš direktan link?
evo direktan link
http://www.coolinarika.com/recept/rakija-od-cicoke/
ogi je napisao/la:Dobrodošao!
Kako misliš u trapovima?
Za nju treba veća površina...
Hvala:D
to sam načuo premda niti neznam što je to točno "uzgoj u trapovima"...
a Gnojidba otprilike koliko bi me izašla, tj. koliko bi trebao mineralnog gnojiva za otprilike 1-2 ha?
ili ako ima netko nekakav primjer svoje proizvodnje jel bi htjeo opisat ukratko, bio bih stvarno zahvalan

-
Možda skladištenje /čuvanje u trapovima,,,čičoka se brzo osuši na zraku,,,isuši,,,Nikad nisam izvadila svu iz zemlje,,,vadila sam po potrebi,,Na jesen samo kad bi uklonila osušene stabljike,,pokrila debelim slojem slame/lišča/sijena,,,,Inače kada se posadi u proljeće i iznikne,naraste malo veća,,ogrnula bih je kao krumpir,,napravila humke. Ovo da se uzgaja u trapovima,,,prvi put čujem.??Pa njena stabljika naraste i prek 2 m u visinu,,,,,u kasnu jesen kada je zrela za branje,,istina kada se makne gornji dio osušenog i zemlje,,unutra su gomolji na hrpi poput trapa,,,jedan na drugom,,,
Zadnja izmjena: jagodica bobica, dana/u 25 vel 2016, 19:03, ukupno mijenjano 1 put.
-
Hvala puno na prethodnim informacijama.
zanima me jos jedna stvar.
jel se čičoka može vaditi tokom cijele godine ili samo od početka listopada do početka proljetne vegetacije u proljeće kako sam našao na internetu?
i ako se vadi samo u periodu od listopada do početka proljetne vegetacije, da li je moguće prodavati ju cijele godine na način da ju skaldištimu u trapove ili hladnjaču?
zanima me jos jedna stvar.
jel se čičoka može vaditi tokom cijele godine ili samo od početka listopada do početka proljetne vegetacije u proljeće kako sam našao na internetu?
i ako se vadi samo u periodu od listopada do početka proljetne vegetacije, da li je moguće prodavati ju cijele godine na način da ju skaldištimu u trapove ili hladnjaču?

-
Ne sadim je puno (veće količine),već samo po par grmova.Konzumiram je od jeseni do proljeća. U proljeće posadim opet novo,,a višak podijelim. Po nekoj logici ,,ne znam kak bi vadio tokom vegetacije,,,a stariji gomolji i tako više nisu neki,,baš kao i krumpir,,,Da li se čičoka može kupiti van sezone,pojma nemam.Do sada sam je uvijek jela sa svog vrta,,,kao i drugo povrće,onak sezonski,,,, kaj kak dođe 

-
Možda bi se mogla saditi tak i čičoka?? http://www.howtoinstructions.org/how-to ... to-towers/