Zemljani Zemljani
Priroda je Božja umjetnost

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Depresija i tjeskoba
Prethodna  1, 2, 3, 4

Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Zdravlje
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Lea

PostPostano: 15.1.2020. sri. 17:22    Naslov: Citiraj i odgovori

Bravo Ogi! respekt
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin

PostPostano: 16.1.2020. čet. 14:27    Naslov: Citiraj i odgovori

Happiness - Steve Cutts
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin

PostPostano: 16.1.2020. čet. 14:37    Naslov: Citiraj i odgovori

Do genetics or environment most affect depression? - BBC
[Vrh]
Mango

PostPostano: 17.1.2020. pet. 01:34    Naslov: Citiraj i odgovori

ogi je napisao/la:
Depresija je bolest današnje civilizacije, sve je dizajnirano za katastrofu!

Evo ja ću to napraviti Very Happy
Neću sve ostaviti ali ću smanjiti posao, ograditi imanje i staviti ovce skace od srece

Mislim da nije loše da trenutni posao ipak održavaš aktivnim,makar privremeno.Jer u poljoprivredu se teško može posve pouzdat.Postoji otkupna cijena,koja je nekad veća,nekad manja.I tu je onda borba da trošak proizvodnje bude manji nego otkupna cijena.A postoji nepredvidiva borba sa sušama i drugim nepogodama.Upoznao sam dosta zemljoradnika i znam samo jednog da je uspio zaradit dobre pare,ostali kukaju,ili uz zemlju koju obrađuju još nešto drugo rade.Život na selu makar je puno jeftiniji nego u gradu.
Živjelo se prije na selu i bez novca i danas bi se moglo preživjet,ali niko nebi htio život bez auta,struje,interneta,putovanja,troškarenja.A proizvodnju hrane ostvarivat bez vezanja za strojeve,umjetna gnojiva,veterinara,goriva,a sve to košta.Današnji zemljoradnik sve broji kroz novac.Sa jedne strane postalo je lakše proizvest,jer tehnologija je donijela strojeve,gnojiva,moćna sjemenja,razne prskalice ,a sa druge strane novcem si postao vezan za te stvari tako da kad sve naplaćaš pitanje je ekonomske isplativosti takve proizvodnje.Tako da velika većina zemljoradnika gleda da radi neki posao dodatno uz poljoprivredu.
I ja sam kupio nedavno kuću na selu,ima i 2hektara zemlje za smiješno male novce,ali zasada još se nebi odlučio da nešto uzgajam,mada kad bi bio siguran da nešto baš nosi profit nebi dvojio.Imam tamo i susjeda koji sa svojih 10krava živi sirotinjski bez auta,kupaone,stolarija i namještaj prastari,pod kuće betonski.Ne puši i nepije,ni on ni njegova stara majka i otac.osim zemljoradnje nemaju nikakav drugi izvor prihoda.A mislim i to je bolje nego drugi prijatelj u Njemačkoj koji pere Švabama guzice u 3smjene stisnut u jednosobnom stanu sa ženom i dvoje djece 20km od Minhena,koji nije u 5godina ništa značajno uštedio,radi i eksta job,pretvoren u poniznog roba,da plati stan 1000eura mjesečno i razne kojekakve poreze i namete i neostane mu ništa.
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 17.1.2020. pet. 16:49    Naslov: Citiraj i odgovori

Čestitam ti na kupovini imanja na selu! skace od srece
U kojem je kraju?

Predivan posao od kojeg živim planiram čuvati palac
Ostavlja mi puno slobodnog vremena i omogućuje odličan balans između moram i želim.

Mene ne zanima ekonomska isplativost jer planiram uzgajati hranu za vlastite potrebe i ostalo poklanjati.
Taj model želim zadržati bez obzira o kojoj se količini hrane jednog dana radilo.
[Vrh]
wwuki5

PostPostano: 17.1.2020. pet. 21:41    Naslov: Citiraj i odgovori

He ja sam onda u velikoj prednosti , to o čemu vi sanjate ja godinama živim skace od srece
[Vrh]
Mango

PostPostano: 17.1.2020. pet. 22:40    Naslov: Citiraj i odgovori

ogi je napisao/la:
Čestitam ti na kupovini imanja na selu! skace od srece
U kojem je kraju?

Predivan posao od kojeg živim planiram čuvati palac
Ostavlja mi puno slobodnog vremena i omogućuje odličan balans između moram i želim.

Mene ne zanima ekonomska isplativost jer planiram uzgajati hranu za vlastite potrebe i ostalo poklanjati.
Taj model želim zadržati bez obzira o kojoj se količini hrane jednog dana radilo.

Hvala!Kuća je u Srijemu.
Istina daleko od mjesta gdje sada živim,ali blizu Zagreba nema šanse da bi našao nešto tako jeftino i kvalitetno,nudilo se posebno jeftino,jer je od strica.
Jel tebi imanje blizu velegrada?Koji posao radiš?
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 18.1.2020. sub. 09:47    Naslov: Citiraj i odgovori

Super što je imanje ostalo u obitelji Smile
Moje imanje je u Zagorju, u blizini Tuheljskih toplica.
Živim u Zagrebu i treba mi oko sat vremena autom.
Elektroničar sam i radim u firmi koja se bavi opremom za obnovljivu energiju.
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 24.1.2020. pet. 10:06    Naslov: Citiraj i odgovori

Depresija - doc. dr. sc. Petranom Brečić, ravnateljica Klinike za psihijatriju Vrapče
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 25.2.2020. uto. 10:20    Naslov: Citiraj i odgovori

Extended use of antidepressants may promote a state of physical dependence which could make it difficult to quit due to "discontinuation syndrome" which can result in symptoms similar to withdrawal symptoms. These include symptoms like headaches, insomnia, agitation, diarrhea, anxiety, fatigue, and flu-like symptoms.

https://www.businessinsider.com/antidepressants-can-cause-painful-withdrawal-dependence-symptoms-anxiety-and-flu-2020-2
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 27.8.2020. čet. 08:25    Naslov: Citiraj i odgovori

https://www.inverse.com/mind-body/social-anxiety-coronavirus-masks
[Vrh]
Mango

PostPostano: 29.8.2020. sub. 17:44    Naslov: Citiraj i odgovori

Ogi šta misliš,pretjeruje li se sa ovim mjerama maskiranja i distance?
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 30.8.2020. ned. 23:16    Naslov: Citiraj i odgovori

Mango je napisao/la:
Ogi šta misliš,pretjeruje li se sa ovim mjerama maskiranja i distance?

Citat:
U svijetu je do sada zabilježeno je 842,499 smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom.

Citat:
U svakoj godini dana, gripa ubije između 250,000 i 650,000 ljudi u cijelom svijetu.

Znači, smrtnost je za sada nešto veća od obične gripe, sumnjam da je to razlog za korona ludilo.
Ili nam kriju stvarne dugoročne posljedice korone ili nas plaše s nekim ciljem, kao što je pristanak na masovno cijepljenje.
Bill Gates kaže da bi nas sve cijepio nekoliko puta smijeh2
Onda će niotkuda doći Korona 2.0 i tako... smijeh1

Što se mjera tiče, da je "njima" stalo do našeg zdravlja i života, onda bi nas učili kako da jačamo imunitet i pomogli bi nam u tome.
Ovako su samo isprepadali ljude, u dobru si temu stavio ovo pitanje Very Happy
[Vrh]
Mango

PostPostano: 31.8.2020. pon. 00:05    Naslov: Citiraj i odgovori

Je,totalno nelogično da se zbog bolesti te jačine zatvori cijeli svijet.Kao da je kuga u pitanju.Znam neke koji su oboljeli,moj bratić prebolio doma u izolacijii bez težih simptoma.A čuo sam da su neki prijatelji od prijatelja završili u bolnici i imali teži oblik,ali izvukli su se bez respiratora.Bolest je čudna jer neki neznaju da je imaju,a neke ošine jako,ipak po meni je smrtnost premala za takve idotske mjere.Djeca moraju nosit maske u školama i držat distancu,mogla bi zbog straha od zaraze postat i aseksualna što bi dodatno smanjilo natalitet.
Pitanje šta kemijaju sa cijepivom,jer ako virus mutira,trebat će se cijepit još i još kao protiv gripe svake godine,a možda i češće.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Zdravlje Vremenska zona: GMT + 02:00.
Prethodna  1, 2, 3, 4
Stranica 4 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.