1. Daleko najukusnija voda koju sam ikad pio bila je iz jednom malog prirodnog površinskog izvora na selu. To je bilo prije tridesetak godina, do danas je velik broj prirodnih izvora već presušio ili je zagađen, što će tek biti za slijedećih 30g.
U kakvom su obliku/spoju minerali u vodi i da li su štetni ne znam ali:
2. Filteri su problematični jer sam materijal od kojeg su napravljeni može biti problematičan (posebno danas u doba nano tehnologija) i s vremenom u njemu može nastati koncentracija nečistoća koje vodu možda mogu zagaditi na neki drugačiji način.Minerali i elementi u tragovima u hrani se ne pojavljuju u elementarnoj formi nego, u pravilu, kao kemijski spojevi udruženi s aminokiselinama (kelirani) te se kao takvi apsorbiraju u probavnom sustavu.
Voda iz voća/povrća ima preveliku koncentraciju šećera i ostalog pa još uvijek trebamo i čistu vodu

5. Destilirana voda je vjerojatno sve što kažeš ali, zašto ju ne zasititi odmah po izlasku iz destilatora i tako ju učiniti inertnom i pH neutralnom??
Npr. kao neki blagi čaj ili zeleni sok

6. Kod mene voda iz pipe stalno mijenja okus, najgora je nakon kiša. Nedugo sam iz samo dvije litre vode dobio jednu jušnu žlicu kamenca!
Užas! Žedan si i tako bi se napio s guštom i onda taj odvratan okus u ustima!! Postali smo velika sirotinja kraj svog bogatstva!!
Meni se trenutno "zasićena destilirana" voda čini kao najbolje rješenje.
Što misliš?