Zemljani Zemljani
Košnica puna ljubavi

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

The Game Changers

Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Prehrana
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ogi
Site Admin

PostPostano: 2.1.2020. čet. 09:28    Naslov: The Game Changers Citiraj i odgovori

The Game Changers is a 2018 documentary film about the benefits of plant-based eating for athletes.
It covers multiple success stories of plant-based athletes, references scientific studies,
and touches on other arguments for plant-based diets that extend to non-athletes.

It received generally positive reviews by viewers, but also received criticism for scientific inaccuracies and
a perceived unbalanced support for plant-based nutrition, with some experts accusing it of misinformation and pseudoscience.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Mango

PostPostano: 2.1.2020. čet. 23:09    Naslov: Re: The Game Changers Citiraj i odgovori

Mislim da ovaj film spada u sam vrh ispiranja mozga,laži i podmetanja.
Živimo u opasnom vremenu kada ovakve dezinformacije nije zabranjeno stavljati po internetu.A istovremeno roditelji čija su djeca teško nastradala ili umrla od veganizma završavaju u zatvoru.Često plačući tvrdeći da nisu znala da je to loše.A mislim normalno da nisu znala kad je pun web lažnih informacija,mitova i podvala.Podupire se propaganda i laž,a ko nasjedne završi u zatvoru sa oduzetim,nastradalim ili umrlim djetetom.
Sa jedne strane imaš slobodu govora,a sa druge strane mogućnost da ti ta sloboda ispere mozak da nesvjesno činiš zlo.
Mislim da je velika većina tih laži i podmetanja objašnjena u ovom filmu

https://www.youtube.com/watch?v=NV8RVKX-ues
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin

PostPostano: 3.1.2020. pet. 10:13    Naslov: Citiraj i odgovori

U videu koji si stavio kažu da smo veliki mozak razvili zahvaljujući mesu.
Zašto onda u tome nisu bile uspješnije životinje koje jedu isključivo meso?
[Vrh]
Mango

PostPostano: 3.1.2020. pet. 14:33    Naslov: Citiraj i odgovori

ogi je napisao/la:
U videu koji si stavio kažu da smo veliki mozak razvili zahvaljujući mesu.
Zašto onda u tome nisu bile uspješnije životinje koje jedu isključivo meso?

Mislim da u evolucijskom razvoju mozga ima najmanje dva faktora.
Sama fizionomija životinje je drugi faktor.Obični četveronožni sisavac nemože doći u iskušenje koristiti mozak za uporabu oruđa i oružja,njihovo pravljenje,crtanje i ostalo jer nema prste i ruke i to sputava razvoj mozga.Ako ga ne koristiš za određene radnje neće moći evoluirat.
Mesojedi zapravo i jesu inteligentija vrsta ako se usporedba svede na životinje/ljude istog oblika.
Slon je najinteligentnija biljojedna vrsta i jedina vrsta biljojeda koja se može po inteligenciji uspoređivati sa mesojednim četveronožnim životinjama,ali postoji razlika,slon ima surlu,koju koristi kao mi ruku i zahvaljući njoj se mozak pojačano razvijao.
Zahvaljujući tome slon je po inteligenciji totalno deklasirao ostale četveronožne biljojede i zato se može uspoređivat i sa najinteligentnijim četveronožnim mesojedima.
A sad zašto mesojedi nisu razvili ruke,nego su ih biljojedi razvili?
Biljojedi su bili ti koji su gledali šta je na stablima i gledali kako da poberu,popnu se.I to je otvorilo fizičku evoluciju,razvoj prstiju i ruku i to je bila kasnija podloga za mogućnost razvoja mozga iznad određenih granica.Jer ako nema tog fizičkog faktora,ako životinja zbog fizičkog hendikepa ima ograničenu mogućnost korištenja mozga tada bez obzira
na količinu unesene masti neće doći do značajnijeg razvoja mozga evolucijom.To je kao imati benzina,a nemati vatre.
Znači čovjekov predak je preko biljojednog stila života razvio prste i ruke,a kasniji prelazak na mesnu prehranu mu je došao kao kec na desetku da ovlada planetom i iskoristi tih 10prstiju.
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 3.1.2020. pet. 17:20    Naslov: Citiraj i odgovori

Unesene masnoće kod mesojeda i biljojeda nisu isto što i apsorbirane masnoće.
Kravama vjerojatno ne fale masnoće ali moraju po cijele dane jesti travu što nije previše poticajan život za razvoj mozga.
[Vrh]
Mango

PostPostano: 3.1.2020. pet. 20:27    Naslov: Citiraj i odgovori

Da,vjerojatno nefale.
Ali za čovjeka mislim da pošto je njegov predak bio većinom sakupljač plodova,a puno manje životinjskih proizvoda je uspijevao sakupiti.Mislim da je takav primat do trenutka pronalaska kamenog oružja i oruđa jako često bio gladan.I da je povećanje kalorijskog unosa preko životinjskih masti odigralo ključnu ulogu u razvoju mozga.Došlo je do spoja obilne,bogate ishrane i fizičkog potencijala razvoja.
[Vrh]
Mango

PostPostano: 4.1.2020. sub. 01:37    Naslov: Citiraj i odgovori

Mislim da je u evoluciji čovjeka u zadnjih 2milijuna godina,dosta pridonijelo što je taj ljudski primat početkom korištenja kamenog oružja i oruđa smanjio vrijeme potrebno za traženje hrane pa je to vrijeme često koristio za izradu nakita,crtanje po špiljama gdje je pokušavao ispuštanjem glasova nadjenuti ime onoga što je nacrtao ili napravio.To je bio početak većeg razvoja govora.Tako da je mozak bio ekstra zaposlen što je potaklo dodatno njegov evolucijski razvoj.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Prehrana Vremenska zona: GMT + 02:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.