Ogi
-

Stradalo je puno voćki, neke su oguljene više, neke manje...
Prošlu subotu sam sve rane premazao sa voskom.
Jučer sam stavio čelične zaštitne mreže.
Od subote do utorka je stradala još jedna voćka, ta na slikama.
Sve bi uništile da nisam primijetio na vrijeme.
Voćke imaju 6g. i do sada nikada ljeti nije bilo problema.
Naučio sam na teži način da zaštita mora biti kroz cijelu godinu.
Persin
Ogi, sto se persina tice, kada ga imam vece kolicine koje ne mogu frisko upotrijebiti, onda ga osusim na mrezi kao lisce za caj i u tarioniku se suho vrlo lako usitni u prah, koje se dodaje raznim jelima po kuhanju. Time ne zauzima puno mjesta, nije pokvarljiv.
Sto se nicanja tice, kada ga vec sijes u toj mjeri, mozda bi bilo s strateske strane bolje da na priredjene gredice, ciste, nezasadjene, dobro zalijes vodom, i pustis prvo da korov dobro iznikne, pocupas, a potom, tjedan dana iza posadis persin.
http://www.perforum.info/index.php?topic=1248.0
Sto se nicanja tice, kada ga vec sijes u toj mjeri, mozda bi bilo s strateske strane bolje da na priredjene gredice, ciste, nezasadjene, dobro zalijes vodom, i pustis prvo da korov dobro iznikne, pocupas, a potom, tjedan dana iza posadis persin.
http://www.perforum.info/index.php?topic=1248.0
Re: Persin
Početkom mjeseca sam posijao matovilac, niknuo je kroz tjedan dana i zatim cijela džungla raznog korova. Tada sam pomislio na ovu metoduHarp je napisao/la:Sto se nicanja tice, kada ga vec sijes u toj mjeri, mozda bi bilo s strateske strane bolje da na priredjene gredice, ciste, nezasadjene, dobro zalijes vodom, i pustis prvo da korov dobro iznikne, pocupas, a potom, tjedan dana iza posadis persin.

Na toj gredici je kroz cijelu godinu bio gust peršin, ni jedne travke nije bilo. Mislio sam da uopće neće biti korova ali očito je zemlja puna sjemena i kada se zemlja malo prokopa, sjeme dođe u povoljne uvjete za nicanje. Znači uklanjanje korova i razbijanje pokorice, da bi se obavila sjetva, će vjerojatno ponovo podići sjeme korova.
Prije par dana sam posadio 2 crvena i 3 crn ribiza tu u Zagrebu 
Posebno se veselim crnom koji ima 5x više C vitamina
viewtopic.php?p=38094#38094

Posebno se veselim crnom koji ima 5x više C vitamina
viewtopic.php?p=38094#38094
-