Zemljani Zemljani
Zasadimo prvo ljubav
 
 FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Batat
Prethodna  1, 2, 3, 4, 5
 
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Ostalo povrće
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 10586
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 31.10.2013. čet. 11:29    Naslov: Citiraj i odgovori

Da ali ima nešto lošije proteine Smile

Najviše me zanima njihov sastav UH i utjecaj na razvoj DT2
Prvo bi trebalo razjasniti niz inulin-fruktoza-DT2
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 10586
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 1.11.2013. pet. 10:43    Naslov: Citiraj i odgovori

Jutros sam na tašte pojeo 400g kuhanog batata i izmjerio šećer 30min nakon obroka

Batat kuhani 400g = 7.6

Zanimljivo je da ga preporučuju dijabetičarima s obzirom da diže šećer više od krumpira:

Krumpir kuhani 400g = 6.7

GI tablice su neupotrebljive Rolling Eyes
Batat - slatki krumpir, engl. sweet potato GI=50
Oguljeni kuhani krumpir GI=70
Neoguljen kuhani krumpir GI=65
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 10586
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 14.9.2017. čet. 22:54    Naslov: Citiraj i odgovori

http://www.precisionnutrition.com/regular-vs-sweet-potatoes

https://www.thespruce.com/purple-yam-purple-sweet-potato-overview-3217089

http://www.marksdailyapple.com/difference-yams-sweet-potatoes/
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 10586
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 20.9.2017. sri. 20:24    Naslov: Citiraj i odgovori

Upravo sam probao batat koji je plavi iznutra, ima intenzivnu plavu/ljubičastu boju.
Meni je na prvu odličan, nije presladak, vidjeti ću kroz duže vrijeme.
Plavi je navodno najzdraviji i puno ga koriste u Okinawi poznatoj po stogodišnjacima.

Citat:
Plavu odnosno ljubičastu boju krumpiru daje pigment antocijan (antioksidans iz skupine flavonoida,
a riječ je o istoj fitokemikaliji koja je zaslužna za boju borovnica, kupina i drugog bobičastog voća).
Osim antioksidativnog djelovanja, antocijan sprečava štetno djelovanje UV zraka i djeluje antibakterijski.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 10586
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 20.9.2017. sri. 20:33    Naslov: Citiraj i odgovori

[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Ostalo povrće Vremenska zona: GMT + 02:00.
Prethodna  1, 2, 3, 4, 5
Stranica 5 / 5.

 
Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.


Powered by phpBB
HR (Cro) by Ančica Sečan