Frankori - naš vrt
Frankori - naš vrt
Prije svega pozdrav svima i velika pohvala za forum koga pratim oko pet godina a sada sam se odlučio i predstaviti.Nalazim se na Grobniku pored Rijeke i vrtlarenjem se bavim cijeli život ali malo ozbiljnije zadnjih 5 godina zajedno sa suprugom.Baš sada gledam slike našeg vrta i veseli me napredak koji vidim.Obrađujemo oko 600m2.Kada shvatim kako staviti slike malo ću ih podjeliti sa Vama 

Re: Frankori - naš vrt
Dobrodošao Frankori!frankori je napisao/la:Prije svega pozdrav svima i velika pohvala za forum koga pratim oko pet godina a sada sam se odlučio i predstaviti.Nalazim se na Grobniku pored Rijeke i vrtlarenjem se bavim cijeli život ali malo ozbiljnije zadnjih 5 godina zajedno sa suprugom.Baš sada gledam slike našeg vrta i veseli me napredak koji vidim.Obrađujemo oko 600m2.Kada shvatim kako staviti slike malo ću ih podjeliti sa Vama

Imate jako lijep i veliki vrt, obožavam crvenu zemlju...
Jel gnojite s nečime? Kompostirate? Planovi?
Hvala za pohvale i pozdravi suprugu

Hvala ogi.
Ovo su slike prve godine vrtlarenja i tu smo svu zemlju pognojili sa kravljim gnojem.Pokušali smo malčirati ali bez dovoljno debelog sloja malča ne ide tako da smo odustali od malčiranja osim voćki i lože koje malčiramo korovom.Svake godine proizvodimo kompost iz domaćinstva kojeg potrošimo naredne godine.Praksu gnojenja smo zadržali sa napomenom da gnoj odleži kod nas dok se ne iskompostira.Imamo i kokice pa taj gnoj koristimo isto,uglavnom snalazimo se.
Ovo su slike prve godine vrtlarenja i tu smo svu zemlju pognojili sa kravljim gnojem.Pokušali smo malčirati ali bez dovoljno debelog sloja malča ne ide tako da smo odustali od malčiranja osim voćki i lože koje malčiramo korovom.Svake godine proizvodimo kompost iz domaćinstva kojeg potrošimo naredne godine.Praksu gnojenja smo zadržali sa napomenom da gnoj odleži kod nas dok se ne iskompostira.Imamo i kokice pa taj gnoj koristimo isto,uglavnom snalazimo se.
Mislim da je najbolje podizati rahlost zemlje sa što više komposta i onda se korov lako uklanja i ručnim alatimafrankori je napisao/la:Mukotrpan posao,koji se često izjalovi.Znam da nije baš u skladu sa biovrtlarenjem ali ja sve neobrađene površine kada zakorove frezam kopačicom i pokazalo mi se kao najbolja varijanta
nije ni to loše.jedna prijateljica mi je savjetovala grebanje sitnog korova trozubom i nije loša varijanta,jedino zahtjeva malo više radaogi je napisao/la:Mislim da je najbolje podizati rahlost zemlje sa što više komposta i onda se korov lako uklanja i ručnim alatimafrankori je napisao/la:Mukotrpan posao,koji se često izjalovi.Znam da nije baš u skladu sa biovrtlarenjem ali ja sve neobrađene površine kada zakorove frezam kopačicom i pokazalo mi se kao najbolja varijanta
Imamo temu o alatima za uklanjanje korova: viewtopic.php?t=1692