Zemljani Zemljani
Košnica puna ljubavi
 
 FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Ogijeva prehrana
Prethodna  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 47, 48, 49  Sljedeća
 
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Prehrana
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12015
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 28.11.2013. čet. 16:58    Naslov: Citiraj i odgovori

pkristo je napisao/la:
Bit će da si u pravu. Promaklo mi je vrhnje kod prvog čitanja. Wink A i ne znam koliko vrhnja stavljaš kad jedeš svježi sir.


Pa onak, dosta, ne volim suhi sir Very Happy

Ne znam da li je dobro miksati škrob sa namirnicama bogatim masnoćama i prot. ali evo, time uspijevam smiriti krumpir, ne osjećam probavne smetnje, mnoge namirnice ionako imaju sve to prirodno u svom sastavu
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12015
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 28.11.2013. čet. 21:26    Naslov: Citiraj i odgovori

Krumpir pečeni 400g + svježi sir s vrhnjem 300g = 6.1 (večera)

Ovo je bila jumbo večera i to pečenog krumpira koji diže više od kuhanog
Čini se da svježi sir stvarno odlično suspregne krumpir
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12015
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 28.11.2013. čet. 22:00    Naslov: Citiraj i odgovori

Napravio sam još jedno mjerenje nakon 60min = 5.8

Znači sir nije vremenski pomaknuo pik, on je i dalje na oko 30min
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12015
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 29.11.2013. pet. 21:30    Naslov: Citiraj i odgovori

Krumpir kuhani + srdela + matovilac = 6.6 (obilna večera)

Očekivao sam manje
Mislim da je razlog u tome što cijeli dan nisam ništa jeo, nekih 10h
To bi moglo značiti da se ujutro ipak ne radi o hormonima razbuđivanja
Još jedan razlog zašto je bolje imati više manjih obroka
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12015
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 30.11.2013. sub. 13:39    Naslov: Citiraj i odgovori

Kukuruzni žganci 200g + svježi sir s vrhnjem 250g + povrće (brokula, prokula, kelj, poriluk) 500g = 5.3 (kruška 2h prije)

Čovječe! Ovo stvarno radi! Kuhar
Zamolio sam ljude na dijabetes.hr forumu sa DT2 da provjere da li i u njihovom slučaju to funkcionira
Odgovorili su mi:

Citat:
Ogi, mislim da ekipa s DT2 nema ni priblizno dovoljno trakica za takve eksperimente

Nee
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12015
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 30.11.2013. sub. 17:37    Naslov: Citiraj i odgovori

Krumpir kuhani + srdela + kovrčavi kelj = 5.9 (obilni ručak)

Mrak! Smile
Svježi kravlji sir s vrhnjem i srdela savršeno rade ono što sam tražio
Jaja na žalost ne

Moram još provjeriti da li pomažu kiselo mlijeko, grah, orasi...mislim da ostalo u mojoj piramidi nema nikakve šanse


Zadnja promjena: ogi; 30.11.2013. sub. 17:59; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12015
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 30.11.2013. sub. 17:56    Naslov: Citiraj i odgovori

Srdela+ kuhani krumpir + blitva = 4.9 (obilni ručak)
Kovrčavi kelj, brokula, mrkva, cikla, krumpir, kukuruzni žganci, maslac, polutvrdi sir = 5.3 (grožđe pola sata prije)
Krumpir kuhani 300g + svježi sir s vrhnjem 300g + crveni luk = 5.2 (večera)
Šljive sirove 300g = 5.3
Kukuruzni žganci 200g + svježi sir s vrhnjem 250g + povrće (brokula, prokula, kelj, poriluk) 500g = 5.3 (kruška 2h prije)
Pečena jaja 4 kom. na malo masla = 5.6
Jaja + tikve + krumpir + zelena salata + maslac/maslinovo (pola/pola) = 5.6 (jabuka par sati prije)
Glavica kelja + grah + maslac = 5.7
Kovrčavi kelj 350g + brokula 350g = 5.7
Tikvice s jajima = 5.7
Krumpir kuhani 300g + svježi sir s vrhnjem 300g = 5.8 (dvije jabuke sat vremena prije)
Grah kuhani 300g = 5.9
Krumpir kuhani + srdela + kovrčavi kelj = 5.9 (obilni ručak)
Leća kuhana 300g = 6.0
Krumpir pečeni 400g + svježi sir s vrhnjem 300g = 6.1 (večera)
Kukuruzni žganci 200g + 4 jaja + poriluk + maslo = 6.2
Krumpir kuhani 200g + sir svježi 200g = 6.3
Krumpir kuhani 400g + kovrčavi kelj + brokula + sir 100g = 6.4
Krumpir kuhani 200g + sir 50g + maslac 25g = 6.4
Kukuruzni žganci 300g + sir 150g + buča 400g + cikla 100g + mrkva 100g + maslinovo ulje 10g = 6.4 ( jabuka pola sata prije )
Krumpir kuhani 200g = 6.5 (friško kuhani - topli)
Leća i brokula (obilni ručak) = 6.6
Krumpir kuhani + srdela + matovilac = 6.6 (obilna večera nakon 10h od jela)
Krumpir kuhani 400g = 6.7
Kukuruzni žganci 400g + 2 jaja + 15g maslaca = 6.7 (jabuka pola sata prije)
Krumpir kuhani 150g + kovrčavi kelj 300g + 1 jaje + mas. ulje 20g = 6.8 ( grožđe 300g pola sata prije)
Krumpir kuhani + buče + prokula + 1 jaje + maslinovo = 6.9 (ručak)
Krumpir kuhani 200g = 7.0 (jače kuhan krumpir)
Kesteni pečeni 1kg, čistog oko 500g = 7.1
Krumpir kuhani 200g = 7.1 (odstajao - hladan, predjelo 300g jabuka 1.5h ranije)
Kesteni kuhani 1kg = 7.2
Krumpir kuhani 300g + poriluk 300g + maslac 30g = 7.2
Krumpir kuhani 400g + sir 50g + maslac 25g = 7.3
Krumpir kuhani 250g + 250g blitve + 150g pečenih jaja (3 kom) + 30g maslaca = 7.3
Kuhani krumpir 300g + buča 300g + 3 jaja + malo luka i masla = 7.3
Heljda kuhana 400g = 7.4
Krumpir kuhani 400g + kovrčavi kelj + brokula + malo maslaca = 7.6
Batat kuhani 400g = 7.6
Kukuruzni žganci 200g + 4 jaja + tikvice + maslo = 7.7
Krumpir kuhani 200g = 7.9 (odstajao - hladan)
Krumpir kuhani 250g + mrkva 200g + cikla 150g + maslac = 8.1
Kukuruz kuhani u zrnu 400g = 8.2
Krumpir kuhani 250g + kovrčavi kelj 400g + sir 65g + maslac 20g = 8.3
Krumpir kuhani 150g + kovrčavi kelj 300g + sir 50g + mas. ulje 20g = 8.6 ( grožđe 150g pola sata prije)
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12015
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 1.12.2013. ned. 10:44    Naslov: Citiraj i odgovori

Jabuke dvije srednje veličine = 7.2

Kako sam se usredotočio na krumpir i kukuruz, zapostavio sam voće
Sirove šljive su bile samo 5.3 ali mislim da mi to nije bio prvi obrok u jutro
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12015
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 1.12.2013. ned. 11:23    Naslov: Citiraj i odgovori

Kukuruzni žganci 200g + grah 200g + maslac 20g = 6.9 mjereno na 10min od obroka (2 jabuke 1h prije)

Kukuruzni žganci 200g + grah 200g + maslac 20g = 6.2 mjereno na 30min od obroka (2 jabuke 1h prije)
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
pkristo



Pridružen/a: 01. 12. 2010.
Postovi: 553
Lokacija: ZG

PostPostano: 17.12.2013. uto. 13:27    Naslov: Citiraj i odgovori

Zanimljivi rezultati testiranja šećera u krvi nakon različite prehrane:
http://www.jutarnji.hr/kava-za-dorucak--riba-i-crno-vino-za-rucak-mediteranska-prehrana-bez-dorucka-najbolja-za-dijabeticare/1147416/
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12015
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 17.12.2013. uto. 16:08    Naslov: Citiraj i odgovori

Hvala za link palac

Citat:
Mediteranska prehrana bez doručka najbolja za dijabetičare


Ima smisla, ujutro treba prvo tražiti hranu i pri tome se gibati
A mi sjednemo još zatvorenih očiju za stol i mažemo na kruh nešto kalorično
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12015
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 8.1.2014. sri. 11:55    Naslov: Citiraj i odgovori

Samo kratko, imam 77kg, do 3mj. očekujem 80, to će biti 20kg nove mase u godinu dana Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
pkristo



Pridružen/a: 01. 12. 2010.
Postovi: 553
Lokacija: ZG

PostPostano: 9.1.2014. čet. 10:09    Naslov: Citiraj i odgovori

palac
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12015
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 15.1.2014. sri. 09:12    Naslov: Citiraj i odgovori

Baš računam, 20kg masti ima 180.000kal / 3000kal = 60 dana
Uz manju fizičku aktivnost i nešto malo hrane dovoljno za cijelu zimu Smile

Što mislite, jel zdravije održavati stabilnu masu ili dopustiti zimi da se tope kilogrami?
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12015
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 15.1.2014. sri. 14:11    Naslov: Citiraj i odgovori

MONKEYS at a British zoo have been banned from eating bananas - because they are too unhealthy.
Animal nutritionists have likened giving bananas to the primates at Paignton Zoo in Devon to humans eating too much cake and chocolate.
The monkeys have been on a health kick and have been avoiding food that is too sweet and sugary - including bananas.

http://www.news.com.au/world/breaking-news/banana-ban-for-health-kick-monkeys/story-e6frfkui-1226801881198
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Prehrana Vremenska zona: GMT + 02:00.
Prethodna  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 47, 48, 49  Sljedeća
Stranica 21 / 49.

 
Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.


Powered by phpBB
HR (Cro) by Ančica Sečan