Klice od graha
Miris nije privlacan, nesto kao kiselo mlijekoMedo je napisao/la:Nejestive u smislu da nisu ukusne, ili da su otrovne?ogi je napisao/la: I meni, ali sirove klice mahunarki jednostavno nisu jestive
Naime, bilo je govora o tome kako grah u sirovom stanju sadrži u sebi neke otrove, pa je možda slična situacija i s klicama?
Sam grah je dovoljno mekan da se moze izgrist ali nije ukusan
Kad se kratko prokuha postane puno ukusniji nego grah kuhan na klasican nacin
Sumnjam da je kao sirov otrovan ali mislim da je tesko probavljiv
Azuki klice
danas je napokon kucnuo čas !

taj azuki se bome treba kuhati.. ja sam mislila ono klice, neš ti posla, to će se začas skuhat.. aha! nema razlike, kuhao se preko sat vremena i jos je ostao pomalo tvrd... nadam se da ce jos omeksati
dobro su ga prihvatili doma, svi smo pojeli po dva tanjura!
anyway MOJ RECEPT!
5 dana stare /mlade azuki klice (isklijanih od otprilike 250g zrna)
2 veće glavice luka
4 krumpira
1/4 pakiranja sojinih komadica
-jednaka kolicina mrkve kao krumpira
3 češnja češnjaka
1 staklenka Alnatura slatkog kukuruza
začini: sol, papar, crvena slatka paprika (može i ljuta), lovor,bosiljak, vegeta
Upute: prvo ispirjajte luk, kad požuti pridružite mu u lonac sve klice, dolijte vodu i nek se to lijepo kuha jedno 50 minuta. Za to vrijeme zakuhajte vodu s kojom cete preliti soju i isjeckajte svo povrće. Nakon 50 min kuhanja dodajte zacine, soju (i nju možete usitniti, ljepše izgleda), krumpir, mrkvu i kukuruz. Provjeravajte kakav je grah i 5 min pred kraj dodajte češnjak!to je to, uživajte

taj azuki se bome treba kuhati.. ja sam mislila ono klice, neš ti posla, to će se začas skuhat.. aha! nema razlike, kuhao se preko sat vremena i jos je ostao pomalo tvrd... nadam se da ce jos omeksati

dobro su ga prihvatili doma, svi smo pojeli po dva tanjura!
anyway MOJ RECEPT!
5 dana stare /mlade azuki klice (isklijanih od otprilike 250g zrna)
2 veće glavice luka
4 krumpira
1/4 pakiranja sojinih komadica
-jednaka kolicina mrkve kao krumpira
3 češnja češnjaka
1 staklenka Alnatura slatkog kukuruza
začini: sol, papar, crvena slatka paprika (može i ljuta), lovor,bosiljak, vegeta
Upute: prvo ispirjajte luk, kad požuti pridružite mu u lonac sve klice, dolijte vodu i nek se to lijepo kuha jedno 50 minuta. Za to vrijeme zakuhajte vodu s kojom cete preliti soju i isjeckajte svo povrće. Nakon 50 min kuhanja dodajte zacine, soju (i nju možete usitniti, ljepše izgleda), krumpir, mrkvu i kukuruz. Provjeravajte kakav je grah i 5 min pred kraj dodajte češnjak!to je to, uživajte

Annette Larkins
Ogi znam da si imao problema s klicama graha kad si ih jeo sirove, ali evo ti još jedne potvrde da se klice slanutka i leće (i za sad, koliko znam, samo te dvije grahorice) mogu jesti sirove: http://thefruitdoctor.blogspot.com/2012 ... an-70.html
"3) You grow a lot of your own food. What do you grow and how did you get started with that?
I grow bananas, mulberries, mangos, noni, lettuce, collards, spinach, mustards, turnips, lettuce, tomatoes, and other vegetable plants. Additionally, there are the herbs like basil, mint, parsley, rosemary, and cilantro. I also sprout various seeds such as alfalfa, garbanzos, lentils and broccoli, to name a few. "
Annette je raw vegan.
"3) You grow a lot of your own food. What do you grow and how did you get started with that?
I grow bananas, mulberries, mangos, noni, lettuce, collards, spinach, mustards, turnips, lettuce, tomatoes, and other vegetable plants. Additionally, there are the herbs like basil, mint, parsley, rosemary, and cilantro. I also sprout various seeds such as alfalfa, garbanzos, lentils and broccoli, to name a few. "
Annette je raw vegan.