Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12066 Lokacija: Zagreb
|
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12066 Lokacija: Zagreb
|
|
[Vrh] |
|
 |
Luna

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 4208
|
Postano: 30.7.2008. sri. 15:51 Naslov: |
|
|
Klukas kopira KoMo ili je samo njihov distributer za RH? |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12066 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 30.7.2008. sri. 16:34 Naslov: |
|
|
Luna je napisao/la: |
Klukas kopira KoMo ili je samo njihov distributer za RH? |
..ne ne, samo prodaje |
|
[Vrh] |
|
 |
Drug Mile

Pridružen/a: 02. 06. 2011. Postovi: 340 Lokacija: Gorski kotar - RIjeka
|
Postano: 19.9.2011. pon. 13:37 Naslov: |
|
|
Kakav je epilog priče, jesi li kupio mlinac? Ovaj na filmu? |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12066 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 19.9.2011. pon. 14:25 Naslov: |
|
|
Drug Mile je napisao/la: | Kakav je epilog priče, jesi li kupio mlinac? Ovaj na filmu? |
Odustao sam jer oni koriste neki umjetno proizveden kamen koji se s vremenom lagano troši i miješa sa brašnom, nisam siguran koliko je to sigurno za zdravlje
Sada tražim neki manji mlin sa prirodnim kamenom |
|
[Vrh] |
|
 |
pkristo

Pridružen/a: 01. 12. 2010. Postovi: 558 Lokacija: ZG
|
Postano: 20.9.2011. uto. 09:36 Naslov: |
|
|
ogi je napisao/la: | Odustao sam jer oni koriste neki umjetno proizveden kamen koji se s vremenom lagano troši i miješa sa brašnom, nisam siguran koliko je to sigurno za zdravlje |
Pa dobiješ odmah i minerale! Zajedno s komadićima ljepila i drugih aditiva... |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12066 Lokacija: Zagreb
|
|
[Vrh] |
|
 |
Klukas
Pridružen/a: 11. 03. 2015. Postovi: 3 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 11.3.2015. sri. 15:27 Naslov: |
|
|
Poštovani, mnogi su nas pitali za kamen na koji se melju žitarice kod malih kućnih mlinova. Kako se taj kamen često naziva "umjetni" dolazi do neinformiranosti jer Korund i Keramika od kojih se taj kamen radi, nalazimo u prirodi.
Odgovoriti ću u kratko, a za detalje uvijek sam na raspolaganju na klukas@klukas.hr i/ili 098/399788.
Dakle:
Korund Keramički kamen se pojavio sredinom 80-tih godina.
i to je slijednik Naxos kamena i svih ostalih na kojima se odvijala meljava.
Radi se o dva različita izuzetno tvrda materijala tako da je površina kamena uvijek gruba čak i kod trošenja koje je izuzetno minimalno.
Taj kamen se naziva „samooštreći kamen“.
Korund je nakon dijamanta drugi najtvrđi prirodni kamen, sinonim rubinu i safiru, samo nije šaren nego crn.
Keramika je tvrđa od granita. Kristali korunda se u određenom omjeru pomiješaju sa masom keramike, a zatim prešani pod visokim tlakom
i u kalupima pod 1300 stupnjeva „pečeni“.
Kamen često nazivaju „umjetni kamen“, a sastoji se apsolutno iz prirodnih materijala, bez ikakvih umjetnih dodataka.
Korund i keramika su prirodni materijali ali izuzetno čvrsti.
Glina, koja se miješa sa vodom, oblikuje, suši, i na visokoj temperaturi peče i nastane keramička šalica.
Korund je isto modifikacija glinice i može se pronaći u planinama.
Uobičajeno korištenje kamena je 15-20 godina čak i mnogo duže, a cijena zamjenskog kamena je 30-80 Eura.
Nemoguće je da do trošenja ne dođe.
Korund Keramika je inovacija Komo proizvođača i troše se izuzetno malo, može se reći gotovo ništa.
Potpuno prirodni materijali koji nam ne mogu štetiti.
Pratite nas i dalje. Upitajte za novosti u ponudi mlinova. Plaćanje uz mogućnost popusta ali i na više rata.
Jamstvo proizvođača 12 godina.
Klukas zastupa i distribuira mlinove više od 15 godina.
Zadnja promjena: Klukas; 11.3.2015. sri. 17:49; ukupno mijenjano 1 put. |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12066 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 11.3.2015. sri. 17:16 Naslov: |
|
|
Dobrodošli na forum i hvala za info!
Još uvijek nisam kupio nikakav mlin jer sam u međuvremenu prestao jesti žitarice.. ..osim kukuruza kojeg uzgajam
Kupio sam Vitamix i on ga samelje fino bez zagrijavanja, posebno nakon namakanja |
|
[Vrh] |
|
 |
Klukas
Pridružen/a: 11. 03. 2015. Postovi: 3 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 11.3.2015. sri. 17:47 Naslov: |
|
|
Svakako ne loš izbor.
Pretpostavljam da sameljete/izblendate kukuruz u blenderu.
Kada je zrno suho i kada se npr melje u mlinu za kavu ili u blenderu onda je temp.mnogo viša nego mljevenjem na kamen. Kod udarca noža u žito.
Inače, brašna su dodatno "obogaćena" glutenom i još nekim dodacima, tako da mljevenjem žitarica na mali kućni kameni mlin proizvodimo najbolje, najprirodnije brašno.
Pozdrav. |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12066 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 11.3.2015. sri. 17:55 Naslov: |
|
|
Klukas je napisao/la: | Inače, brašna su dodatno "obogaćena" glutenom |
Dodatno??
Suhi kukuruz pretvori u fino brašno za 10s, na dodir neznatno mlako
Uz klasičnu imam i posudu za suhu obradu u kojoj to radim |
|
[Vrh] |
|
 |
Klukas
Pridružen/a: 11. 03. 2015. Postovi: 3 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 11.3.2015. sri. 18:05 Naslov: |
|
|
Da, kupovna brašna. Ne sva, ima na tržištu vrlo kvalitetnih brašna. Ako se već kupuje, onda kupovati od tip 850 pa na dalje.
Jer gluten daje veću ljepljivost. A cilj je da se tijesto što prije obradi, što prije pripremi za pečenje i što prije konzumira. Nekada smo jeli mnogo bolji kruh, sada najbolji kruh radimo sami.
I mi koristimo blender, imam jednu posudu za mokro i suho, 8 noževa(4 čelik+4 titan) koji se mogu izvaditi i lakše oprati/očistiti. Uvijek je bolje brašno samljeveno na kamen. |
|
[Vrh] |
|
 |
|