Organski uzgoj voća i povrća :: Pogledaj temu - Seitan (izrada i recepti)
Organski uzgoj voća i povrća Organski uzgoj voća i povrća
Priprema vegetarijanske hrane

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Seitan (izrada i recepti)
Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Započni novu temu   Odgovori na temu    Organski uzgoj voća i povrća -> Glavna jela i prilozi
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ogi
Site Admin

PostPostano: 22.1.2009. čet. 02:06    Naslov: Citiraj i odgovori

seneca je napisao/la:
Maloprije sam sa prijateljem degustirao seitan kucne izrade,malo je reci da smo ga hvalili sat vremena.

Tako je bio dobar!

respekt
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
breza

PostPostano: 9.2.2009. pon. 12:46    Naslov: Citiraj i odgovori

Ja sam timski radila seitan pred dva tjedna i ispao je hmmm... spužvast! Nismo ga dovoljno isprali, pa su mu ostale kvalitete kruha.To nešto je bilo baš između seitana i kruha.
I da, kupovni mi zasad ima bolji okus. Morat ću probat ponovno s domaćom izradom.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
seneca

PostPostano: 9.2.2009. pon. 14:11    Naslov: Citiraj i odgovori

breza je napisao/la:
Ja sam timski radila seitan pred dva tjedna i ispao je hmmm... spužvast! Nismo ga dovoljno isprali, pa su mu ostale kvalitete kruha.To nešto je bilo baš između seitana i kruha.
I da, kupovni mi zasad ima bolji okus. Morat ću probat ponovno s domaćom izradom.

Isto se i meni desilo neki dan,malo se zacugali i brzina i lijenost ucinili svoje.Hljebast,tj kruhast bio skroz,bas kako si napisala.Najbolji je kad voda na kraju ispiranja bas bude bistra,neuporedivo bolji.
A i nisam ga sam ispirao,probavala raja kako im ide,vise nece,nedam nikome da se petlja u proces i u ceif :-)
[Vrh]
breza

PostPostano: 13.2.2009. pet. 01:12    Naslov: Citiraj i odgovori

seneca je napisao/la:
breza je napisao/la:

Isto se i meni desilo neki dan,malo se zacugali i brzina i lijenost ucinili svoje.Hljebast,tj kruhast bio skroz,bas kako si napisala.Najbolji je kad voda na kraju ispiranja bas bude bistra,neuporedivo bolji.
A i nisam ga sam ispirao,probavala raja kako im ide,vise nece,nedam nikome da se petlja u proces i u ceif :-)

samostalno i do kraja palac
[Vrh]
filo

PostPostano: 22.6.2009. pon. 19:06    Naslov: Citiraj i odgovori

kolko dugo moze trajat seitan u vodi u kojoj se kuhal u frizideru?

(ako ko ima kakve prijedloge jos, radim veceru za par ljudi)
btw skuzil sam da ako kad se ispere seitan da se dobije ta guma, i onda se doda par obicnih komadica pomijesanog brasna s vodom , krajnji proizvod seitana bude bil ko da ima sala, tj masnoca ko kod obicnih šnicla
[Vrh]
Tinči

PostPostano: 25.6.2009. čet. 16:56    Naslov: Citiraj i odgovori

Oko tjedan dana, s tim da se mijenja voda u kojoj stoji. Stavlja se hladna voda, svaki dan.

Meni je super recept, kada se lopta seitana napika sa češnjakom i premaže začinima, uljem, paprikom, soja sosom... po želji. Ostavi se da upije začine, i onda se prži sa svih strana na malo ulja. Kasnije se samo reže na šnite.

Drugi recept je: kada se napravi seitan, ne prokuha se, već se razvalja i u njega se stavi punjenje. To može biti riža sa povrćem i začinima. Zatim se zarola i peče u pećnici. Onda se opet reže na šnite. Smile
[Vrh]
filo

PostPostano: 26.6.2009. pet. 10:21    Naslov: Citiraj i odgovori

e super konacno neko. samo daj sve malo detaljnije, kakve zacine Smile
[Vrh]
Tinči

PostPostano: 26.6.2009. pet. 10:57    Naslov: Citiraj i odgovori

Moja zbirka začina sadrži:
curry, đumbir, bosiljak, origano, ljutu papriku, papar, lovor, obavezno soja sos. U biti što imam to i stavim. Sad sam se sjetila, na onu kuglu seitana ide senf i soja sos, senf daje odličan okus. Mora odstojati da upije začine.
Taj recept sam dobila kad sam bila na Zrnu, ne sjećam se detalja. Možda ga Zlata Nanić ima u nekoj svojoj knjizi. Isprobaj, ionako su svi recepti nečija izmišljotina palac
Što se tiče punjenja za roladu od seitana, ne sjećam se što sam točno stavljala. (Nikad ne radim isto). Preprženi crveni luk na ulju, rižu, povrće (blitva, špinat), možeš i gljive.
Evo još jednog recepta

Kuhanje od seitana - kao gulaš

Na malo ulja poprži se crveni luk, češnjak,mrkva,(može celer, peršin) bosiljak, lovorov list, malo ljute paprike, sol, papar. Doda se narezani seitan na kockice ili trakice, kratko poprži. Doda se voda i krumpir na kocke, soja sos. Po želji malo soka od rajčice i soli. Kada je krumpir gotov, jedan dio se izgnječi i vrati u kuhanje. To daje poseban okus i gustoću. Po potrebi dodati sol, soja sos ili neki ljuti začin poput đumbira. Osobno volim luk, a i kuhanje ima bolji okus kada se stavi više crvenog luka i povrća.

Sretno na večeri Smile Javi što si na kraju napravio.
[Vrh]
filo

PostPostano: 1.7.2009. sri. 13:40    Naslov: Citiraj i odgovori

nije mi bil bas jasan dio o rolad sa seitanom koji se ne kuha Confused
al svidja mi se ideja
http://veganmenu.blogspot.com/2008/03/seitan-roulade-braised-leeks.html
http://ieatfood.net/?p=91
[Vrh]
Tinči

PostPostano: 1.7.2009. sri. 20:16    Naslov: Citiraj i odgovori

Ovi recepti izgledaju zanimljivo.

Kad se pravi seitan, kad se skroz ispere onda se i kuha. A po ovom receptu, kad se skroz ispere, ne kuha se jer se tada stvrdne, već se razvalja, jer ga je moguća razvući.

Vidim da u ovim receptima na internetu, on se razvalja, zarola i skuha. Ja tako nisam radila.

Vjerovatno je oboje ok, samo prema ovim receptima sa interneta ima više posla.

U biti taj prijedlog i nekuhani svježi seitan mi je dala žena koja radi u trgovini zdrave hrane. I ispalo je super.
[Vrh]
supergut

PostPostano: 16.7.2009. čet. 11:27    Naslov: Citiraj i odgovori

Pozdrav!

Je li netko od vas dimio seitan? Postoji li neka razlika u pripremi samog seitana, ako znamo da ga želimo za dimljenje?
Također, zanima me (okvirno) rok trajanja dimljenog seitana iz domaće proizvodnje?

Hvala!
[Vrh]
...TrAvKa...

PostPostano: 21.3.2010. ned. 19:50    Naslov: Citiraj i odgovori

...evo ja se mogu pohvaliti da moj prvi seitan ispao super...nakon ispiranja sam ga kuhala u vodi sa paprom, soli, ružmarinom i lovorom...mljac...
...i da...gaze u kojima se kuha...nakon jedne upotrebe spremne su za smeće...hmmm...dali neko zna za nešto višekratno?...pala mi na pamet pamučna maramica (da, ona za nos)...jel ko to probao?!?...ili znate neko bolje rješenje?!? Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice MSNM
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Organski uzgoj voća i povrća -> Glavna jela i prilozi Vremenska zona: GMT + 02:00.
Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Stranica 8 / 8.

Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.