|
Organski uzgoj voća i povrća Priprema vegetarijanske hrane
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
ogi Site Admin

|
Postano: 22.1.2009. čet. 02:06 Naslov: |
|
|
| seneca je napisao/la: | | Maloprije sam sa prijateljem degustirao seitan kucne izrade,malo je reci da smo ga hvalili sat vremena. |
Tako je bio dobar!
 |
|
| [Vrh] |
|
 |
breza

|
Postano: 9.2.2009. pon. 12:46 Naslov: |
|
|
Ja sam timski radila seitan pred dva tjedna i ispao je hmmm... spužvast! Nismo ga dovoljno isprali, pa su mu ostale kvalitete kruha.To nešto je bilo baš između seitana i kruha.
I da, kupovni mi zasad ima bolji okus. Morat ću probat ponovno s domaćom izradom. |
|
| [Vrh] |
|
 |
seneca
|
Postano: 9.2.2009. pon. 14:11 Naslov: |
|
|
| breza je napisao/la: | Ja sam timski radila seitan pred dva tjedna i ispao je hmmm... spužvast! Nismo ga dovoljno isprali, pa su mu ostale kvalitete kruha.To nešto je bilo baš između seitana i kruha.
I da, kupovni mi zasad ima bolji okus. Morat ću probat ponovno s domaćom izradom. |
Isto se i meni desilo neki dan,malo se zacugali i brzina i lijenost ucinili svoje.Hljebast,tj kruhast bio skroz,bas kako si napisala.Najbolji je kad voda na kraju ispiranja bas bude bistra,neuporedivo bolji.
A i nisam ga sam ispirao,probavala raja kako im ide,vise nece,nedam nikome da se petlja u proces i u ceif :-) |
|
| [Vrh] |
|
 |
breza

|
Postano: 13.2.2009. pet. 01:12 Naslov: |
|
|
| seneca je napisao/la: | | breza je napisao/la: | Ja sam timski radila seitan pred dva tjedna i ispao je hmmm... spužvast! Nismo ga dovoljno isprali, pa su mu ostale kvalitete kruha.To nešto je bilo baš između seitana i kruha.
Isto se i meni desilo neki dan,malo se zacugali i brzina i lijenost ucinili svoje.Hljebast,tj kruhast bio skroz,bas kako si napisala.Najbolji je kad voda na kraju ispiranja bas bude bistra,neuporedivo bolji.
A i nisam ga sam ispirao,probavala raja kako im ide,vise nece,nedam nikome da se petlja u proces i u ceif :-) |
samostalno i do kraja  |
|
| [Vrh] |
|
 |
filo
|
Postano: 22.6.2009. pon. 19:06 Naslov: |
|
|
kolko dugo moze trajat seitan u vodi u kojoj se kuhal u frizideru?
(ako ko ima kakve prijedloge jos, radim veceru za par ljudi)
btw skuzil sam da ako kad se ispere seitan da se dobije ta guma, i onda se doda par obicnih komadica pomijesanog brasna s vodom , krajnji proizvod seitana bude bil ko da ima sala, tj masnoca ko kod obicnih šnicla |
|
| [Vrh] |
|
 |
Tinči

Pridružen/a: 17. 06. 2009. Postovi: 27 Lokacija: Sisačko-moslavačka
|
Postano: 25.6.2009. čet. 16:56 Naslov: |
|
|
Oko tjedan dana, s tim da se mijenja voda u kojoj stoji. Stavlja se hladna voda, svaki dan.
Meni je super recept, kada se lopta seitana napika sa češnjakom i premaže začinima, uljem, paprikom, soja sosom... po želji. Ostavi se da upije začine, i onda se prži sa svih strana na malo ulja. Kasnije se samo reže na šnite.
Drugi recept je: kada se napravi seitan, ne prokuha se, već se razvalja i u njega se stavi punjenje. To može biti riža sa povrćem i začinima. Zatim se zarola i peče u pećnici. Onda se opet reže na šnite.  |
|
| [Vrh] |
|
 |
filo
|
Postano: 26.6.2009. pet. 10:21 Naslov: |
|
|
e super konacno neko. samo daj sve malo detaljnije, kakve zacine  |
|
| [Vrh] |
|
 |
Tinči

|
Postano: 26.6.2009. pet. 10:57 Naslov: |
|
|
Moja zbirka začina sadrži:
curry, đumbir, bosiljak, origano, ljutu papriku, papar, lovor, obavezno soja sos. U biti što imam to i stavim. Sad sam se sjetila, na onu kuglu seitana ide senf i soja sos, senf daje odličan okus. Mora odstojati da upije začine.
Taj recept sam dobila kad sam bila na Zrnu, ne sjećam se detalja. Možda ga Zlata Nanić ima u nekoj svojoj knjizi. Isprobaj, ionako su svi recepti nečija izmišljotina
Što se tiče punjenja za roladu od seitana, ne sjećam se što sam točno stavljala. (Nikad ne radim isto). Preprženi crveni luk na ulju, rižu, povrće (blitva, špinat), možeš i gljive.
Evo još jednog recepta
Kuhanje od seitana - kao gulaš
Na malo ulja poprži se crveni luk, češnjak,mrkva,(može celer, peršin) bosiljak, lovorov list, malo ljute paprike, sol, papar. Doda se narezani seitan na kockice ili trakice, kratko poprži. Doda se voda i krumpir na kocke, soja sos. Po želji malo soka od rajčice i soli. Kada je krumpir gotov, jedan dio se izgnječi i vrati u kuhanje. To daje poseban okus i gustoću. Po potrebi dodati sol, soja sos ili neki ljuti začin poput đumbira. Osobno volim luk, a i kuhanje ima bolji okus kada se stavi više crvenog luka i povrća.
Sretno na večeri Javi što si na kraju napravio. |
|
| [Vrh] |
|
 |
filo
|
|
| [Vrh] |
|
 |
Tinči

|
Postano: 1.7.2009. sri. 20:16 Naslov: |
|
|
Ovi recepti izgledaju zanimljivo.
Kad se pravi seitan, kad se skroz ispere onda se i kuha. A po ovom receptu, kad se skroz ispere, ne kuha se jer se tada stvrdne, već se razvalja, jer ga je moguća razvući.
Vidim da u ovim receptima na internetu, on se razvalja, zarola i skuha. Ja tako nisam radila.
Vjerovatno je oboje ok, samo prema ovim receptima sa interneta ima više posla.
U biti taj prijedlog i nekuhani svježi seitan mi je dala žena koja radi u trgovini zdrave hrane. I ispalo je super. |
|
| [Vrh] |
|
 |
supergut
|
Postano: 16.7.2009. čet. 11:27 Naslov: |
|
|
Pozdrav!
Je li netko od vas dimio seitan? Postoji li neka razlika u pripremi samog seitana, ako znamo da ga želimo za dimljenje?
Također, zanima me (okvirno) rok trajanja dimljenog seitana iz domaće proizvodnje?
Hvala! |
|
| [Vrh] |
|
 |
...TrAvKa...

|
Postano: 21.3.2010. ned. 19:50 Naslov: |
|
|
...evo ja se mogu pohvaliti da moj prvi seitan ispao super...nakon ispiranja sam ga kuhala u vodi sa paprom, soli, ružmarinom i lovorom...mljac...
...i da...gaze u kojima se kuha...nakon jedne upotrebe spremne su za smeće...hmmm...dali neko zna za nešto višekratno?...pala mi na pamet pamučna maramica (da, ona za nos)...jel ko to probao?!?...ili znate neko bolje rješenje?!?  |
|
| [Vrh] |
|
 |
|
|
Ne možeš otvarati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš glasovati u anketama.
|
|