Gdje kupujete zrnje za klijanje?
Gdje kupujete zrnje za klijanje?
Planirao sam raditi sok od zelene psenice (u mojem slucaju od dinkla), ali zrnje koje sam kupio u Bio&Bio je bilo ocajno, trava se pojavila na mozda 20% zrnja, zatim je dosla i pljesan, ono koma. Ocito je prestaro, osteceno itd.
Gdje se mogu nabaviti provjereno dobra zrna za klijanje?
Takodjer, ima li negdje gdje se moze kupiti dobra organska zemlja? Ne puno, par kila, tek toliko za psenicnu travu.
tnx
Gdje se mogu nabaviti provjereno dobra zrna za klijanje?
Takodjer, ima li negdje gdje se moze kupiti dobra organska zemlja? Ne puno, par kila, tek toliko za psenicnu travu.
tnx
Wam, ne mora značiti da sjeme nije bilo dobro, možda si previše zaljevao.
Meni je sjeme iz "bio & bio" dobro klijalo, ali da - ne mora značiti da je bio isti proizvođač i/ili isto vrijeme košnje.
Ne znam kakvo sve sjemenje za klijanje trebaš, ali obzirom da ne želiš poklonjeno
, sjeme žitarica možeš kupovati od naših domaćih, ekološki usmjerenih, obiteljsko- poljoprivrednih gospodarstava (OPG-a).
Btw, sok od pšenične trave je zbilja "rajski nektar", pohvale na želji za samopripremom
Meni je sjeme iz "bio & bio" dobro klijalo, ali da - ne mora značiti da je bio isti proizvođač i/ili isto vrijeme košnje.
Ne znam kakvo sve sjemenje za klijanje trebaš, ali obzirom da ne želiš poklonjeno
Btw, sok od pšenične trave je zbilja "rajski nektar", pohvale na želji za samopripremom
Moze biti. Iako, kupio sam automatsko hidrofono klijaliste, bas prvenstveno za psenicu i bio mi je isti rezultat kao i kad sam sam stavio psenicu u tacu i rucno prskao. Je da nisam skrtario na vodi, ali bas da bude samo 20% i jos toliko piljesni da se primi...ha, probat cu jedanput sa manje vode, ali brijem da mi je lakse sa zemljom, barem za pocetak.Luna je napisao/la:Wam, ne mora značiti da sjeme nije bilo dobro, možda si previše zaljevao.
Ne znam kakvo sve sjemenje za klijanje trebaš, ali obzirom da ne želiš poklonjeno, sjeme žitarica možeš kupovati od naših domaćih, ekološki usmjerenih, obiteljsko- poljoprivrednih gospodarstava (OPG-a).
Sjeme iz Bio&Bio sam probao sam od dinkla, mozda im to nije bas najbolje. Npr jecam (trava od jecma je daleko najbogatija SOD-om (super oxide dimutase), najacim antioksidansom u ljudskom organizmu bez kojeg bi odma gecrkli: pa tko moze nek si i to radi) koji sam kupio u Bio /Bio je bio nesto najgore sam sto sam vidio u zivotu. Svako zrno osteceno, ofucano, ni jedna jedina travka iz toga nije izasla. Dinkl (pir) zrna su bar sva dobila onaj mali piklec kao pocetak klijanja, ali ovaj jecam...brrr.
Nego koja su to gospodarstva? Znam samo za Severa, ali taj mi se malo gadi s obzirom da prakticki ima klaonicu, a cuo sam i price da je vidjan na zelenoj trznici.
Nekako mi ta zelena psenica nije sudjena do sada, ima vec godina dana da sam kupio sokovnik za cjedzenje trava, a jos nisam upio uzgojiti trave ni za jedan sokic
Ima ih puno. Probaj s OPG i/ili OPG EKO u Google. Ili s Bio Zrno, Rajski vrtovi...wam je napisao/la:koja su to gospodarstva? Znam samo za Severa
Ne, Glistal je gnojivo.wam je napisao/la:PS: Moze li se glistal koristiti kao zemlja?
Imaš organske zemlje za kupiti po vrtnim centrima. I ovdje npr: http://hr.unichem.si/ (imaju i info telefon za dodatne informacije, savjete...).
Ali, bilo bi najbolje da uzmeš "živu" zemlju od nekog tko je već obrađuje ili se sam zaletiš negdje u dubinu šume...
Tnx, lakse je kad se zna imena .)Luna je napisao/la:koja su to gospodarstva? Znam samo za Severa
Ima ih puno. Probaj s OPG i/ili OPG EKO u Google. Ili s Bio Zrno, Rajski vrtovi...
Ovo sa sumom sam si prvo pomislio, ali sam onda procitao da moras tu zemlju peci ili zaliti kipucom vodom itd, pa mi je zvucalo komplicirano to raditi svako malo. Obisao sam puno vrtnih centara i nitko nije imao organske zemlje (Gramat, Bauhaus i onda oni ostali prema zitanjaku). Ovi s linka ce valjd aimati, dankeLuna je napisao/la: Ne, Glistal je gnojivo.
Imaš organske zemlje za kupiti po vrtnim centrima. I ovdje npr: http://hr.unichem.si/ (imaju i info telefon za dodatne informacije, savjete...).
Ali, bilo bi najbolje da uzmeš "živu" zemlju od nekog tko je već obrađuje ili se sam zaletiš negdje u dubinu šume...
Daklem, organske zemlje nema ni za led, barem ne certificirane. Navodno je Supstral trenutno najbolje sto se moze naci kod nas. Tip iz Unichema kaze da je Plantella Balkonica organska, ali da nema certifikate itd, a i nije mi zvucao previse uvjerljiv. Malo sam googlao tu zemlju, i na forumu za uzgajanje marihuane
(ovo morate vidjeti...marihuana se uzgaja u kucistu PC-a da te niko ne skuzi. predobro
) nisu bas presretni, i njima ide bolje sa supstralom.
Psenica...uspio sam saznati da je za psenicnu travu mora koristiti tvrda psenica. Na Bio Zrnu ne znaju kakvu sortu psenice koriste
. Naravno ne pise ni na pakiranju, iako tako nesto picse cak i na obicnoj kutiji spageta. Na kraju nisam uspio iskopati sortu, ali nije ni tvrda ni meka, jer, kako su rekli, tvrda je skroz staklasta, mekana je vise mat-skrobasta, a njihova je polu staklasta. Za sad nemam druge opcije pa probavam s tim, ali bilo bi lijepo kad bi se bar nesto u ovoj zemlji moglo nabaviti kako treba. Kad vidim kakvu ponudu organskog imaju Ameri place mi se.
Edit: izgleda sam ipak nabasao na psenicu, imanje je u Karlovackoj zuapniji, ali dolaze u Zg. Tvrda psenica, valjda ce to biti to. I konacno neki koji nemaju svinje.
PS Luna gdje s mogu nabaviti one staklenke s mrezicom, za klijanje?
Psenica...uspio sam saznati da je za psenicnu travu mora koristiti tvrda psenica. Na Bio Zrnu ne znaju kakvu sortu psenice koriste
Edit: izgleda sam ipak nabasao na psenicu, imanje je u Karlovackoj zuapniji, ali dolaze u Zg. Tvrda psenica, valjda ce to biti to. I konacno neki koji nemaju svinje.
PS Luna gdje s mogu nabaviti one staklenke s mrezicom, za klijanje?
I mislio sam si da je tako
Mislim da cu na kraju naruciti vrecice za klijanje, s obzirom da kod nas nema niceg. Vrecice su navodno i najbolje sto postoji za klijanje...meni je vaznije sto su lagane pa me nece ubiti sa postarinom
tocno znam da bi mi dopi*ilo nakon vremena, a planiram napraviti jedano mjesec-dva samo sirova prehrana pa cu morati klijati i po par porcija dnevno.
Mislim da cu na kraju naruciti vrecice za klijanje, s obzirom da kod nas nema niceg. Vrecice su navodno i najbolje sto postoji za klijanje...meni je vaznije sto su lagane pa me nece ubiti sa postarinom
to mi je previse posla svaki putogi je napisao/la:Uzmes bilo koju staklenku i stavis gazu preko otvora sa gumicom