|
Organski uzgoj voća i povrća Priprema vegetarijanske hrane
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
miumiu

|
Postano: 6.1.2008. ned. 18:50 Naslov: |
|
|
meni je ova http://veceraza5.rtl.hr/show/2007-12-06 juha bila fantastična, a mislim da ju je jako jednostavno napravit:
Juha od buče
Sastojci
500 g buče, jabuka, 20 dag krumpira, 5 dl sojinog vrhnja za kuhanje, 2 žlice bučinog ulja
Priprema
Buču, jabuku i krumpir pirjamo podlijevajući temeljcem od povrća na laganoj vatri 20-ak minuta te začinimo sa solju i muškatnim oraščićem. Skuhano povrće izmiksamo, dolijemo litru vode i sojino vrhnje za kuhanje te nastavimo kuhati još 15 minuta. Gotovu juhu izlijemo u tanjure te pokapamo bučinim uljem i pospemo peršinom. |
|
| [Vrh] |
|
 |
Luna

|
Postano: 7.1.2008. pon. 11:03 Naslov: |
|
|
| miumiu je napisao/la: | Juha od buče
Sastojci
500 g buče, jabuka, 20 dag krumpira, 5 dl sojinog vrhnja za kuhanje, 2 žlice bučinog ulja |
Ne mogu zamisliti okus jabuke u juhi, a ni dodatak vrhnja
Ova juha definitivno "nije za mene"  |
|
| [Vrh] |
|
 |
miumiu

|
Postano: 7.1.2008. pon. 22:45 Naslov: |
|
|
| Luna je napisao/la: | Ne mogu zamisliti okus jabuke u juhi, a ni dodatak vrhnja Ova juha definitivno "nije za mene"  |
Ja nisam znala što je u juhi kad sam je probala. A bila je jaaaako fina svima koji su je probali, mislim.
Bundeva/buča/tikva je općenito slatka namirnica kao i mrkva, jabuka i sl.
Jednom sam gledala Indijca kako pirja neki sabđi, tj. jelo od povrća s puno začina /mislim da u to ide i cimet, između ostalog/, i u to je dodao grožđice. Činilo mi se bljak, ali sam na kraju pristala probati. Bilo je zbilja odlično. Ne treba imati predrasuda prema neuobičajenim kombinacijama, IMO. Makar potpuno razumijem da nećeš imati volje sama probati kuhati nešto što ti ne zvuči dobro.
U krem-juhe je inače uobičajeno stavljati vrhnje. |
|
| [Vrh] |
|
 |
Luna

|
Postano: 7.1.2008. pon. 23:56 Naslov: |
|
|
| miumiu je napisao/la: | | Ne treba imati predrasuda prema neuobičajenim kombinacijama. |
Istina, znaju ugodno iznenaditi.
Ja imam problem što miješanje "škrobnog" povrća i voća ili ukuhavanje voća općenito odmah vidim kao problem/ nadimanje u želucu
Vjerujem da je ukusna
| miumiu je napisao/la: | | U krem-juhe je inače uobičajeno stavljati vrhnje. |
Znam. Više volim bistre juhe. Nekako mi vrhnje bude "preteško". Sjećam se kada su mi jednom u jednom restaču servirali krem juhu od šampinjona i sojinog vrhnja. Nije mi bila ukusna, bila mi je preteška, nekako sam je doživjela više kao umak...ali su je zato svi oko mene slasno podijelili  |
|
| [Vrh] |
|
 |
filo
|
|
| [Vrh] |
|
 |
Luna

|
Postano: 19.3.2008. sri. 17:17 Naslov: |
|
|
Krem juha od tikvica i krumpira
Sastojci (za 4 osobe):
150 g krumpira
2 žlice maslinova ulja
70 g luka
400 g tikvica
sol
350 ml vode (izvorske)
1 žlica narezanog bosiljka
Priprema
Krumpir skuhajte u ljusci.
Na zagrijanom ulju kratko popecite sitno nasjeckani luk, dodajte naribane tikvice, sol, malo vode i pirjajte desetak minuta dok tikvice ne omekšaju.
Krumpir ogulite i zajedno s tikvicama propasirajte.
Dodajte ostatak vode, bosiljak i pustite da zakuha.
Juhu poslužite toplu sa sojinim vrhnjem.
Želite li aromatičniji okus, bosiljak zamijenite koprom.
http://www.coolinarika.com/recept/krem-juha-od-tikvica-i-krumpira |
|
| [Vrh] |
|
 |
nelana

|
Postano: 28.11.2008. pet. 09:36 Naslov: |
|
|
Bistra juhica od povrća
Jako je jednostavna, vjerojatno ju većina pravi, ali eto možda netko ne zna..
povrće koje god imate.... mrkvica, kafriol, poriluk, brokula, luk, komorač, celer....
peršin
soja sos
sol
papar
na ugrijani lonac bacite karfiol i mrkvicu ali bez ulja, malo promiješate dok malkice ne zagori pa dodate vodu i postepeno dodavate ostalo povrće po tvrdoći...
na početku još posolite, stavite dosta papra i dosta peršina, kojeg stavljate i na kraju kad bude gotovo. nemojte prekuhati, paziti da se juha ne kuha više od 15 do 20 min! |
|
| [Vrh] |
|
 |
Tinči

Pridružen/a: 17. 06. 2009. Postovi: 27 Lokacija: Sisačko-moslavačka
|
Postano: 17.6.2009. sri. 19:25 Naslov: Juha od krastavca |
|
|
Danas sam je prvi put spremila i baš je super ispala.
JUHA OD KRASTAVCA
- jedan veliki krastavac
- soja sos, Shoyu
- ulje
- češnjak
- začini
- biljna kocka
- malo mrkve i peršina (može i bez)
- malo brašna
Popržiti isjeckani češnjak, mrkvicu i peršin na ulju. Dodati naribani krastavac, sol, soja sos, žličicu brašna i začine (bosiljak, vegeta(biljka), celer, peršinovo lišće, suhi đumbir, curry), papar te malo pržiti. Dodati jednu litru vode. Kuhati desetak, petnaest minuta. Izvaditi zelenjavu i staviti jednu biljnu kocku. |
|
| [Vrh] |
|
 |
|
|
Ne možeš otvarati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš glasovati u anketama.
|
|