Multipraktik / sokovnik / blender

Recepti za dušu i tijelo
filo

Post Postao/la filo »

otisel mi mikser danas.. rip.
bil je neki najobicniji, sad bi htel iskoristit trenutak i nabavit neku zwer
slušam prijedloge.. čitam.. ;)
Luna je napisao/la:Ja inače imam doma 2 sokovnika, mikser i ono električo cijedilo za citruse.
elek. cijedilo ? kolko je to drukcije u odnosu na rucni rad, se isplati imat, vise iskoristi, kak radi?
Konačno sam riješila problem "prijenosa" svježih sokova na posao
Nabavila sam Aventove čašice za bebe, koje su inače namjenjene za čuvanje/ prijenos majčinog mlijeka ili kašica od voća & povrća.
i to sljaka? kolko čaša soka otpr. popijes dnevno?
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

filo je napisao/la:elek. cijedilo ? kolko je to drukcije u odnosu na rucni rad, se isplati imat, vise iskoristi, kak radi?
Isti je princip kao i kod ručne citrusete, samo što kod električne agrum ne vrti ruka. Količina iscjeđenog soka je također ista, ali je sa električnim puno brže/ praktičnije.
filo je napisao/la:kolko čaša soka otpr. popijes dnevno?
Dvije čaše obavezno-prije i poslije posla. Ostalo ovisi o danu i situaciji.
filo

Post Postao/la filo »

slika
spremnik 1.75l, 600wat, 700kn
jednostavan za ciscenje
isprobal sam dosta, ovo je mlijeko od raznih sjemenki (suncokret,bademi,ljesnjaci,sezam), super je, cak ga vise ne cijedim.
od zelenjave mi je zasad jedini apsolutno prihvatljiv banane/blitva/mandarine..
ako je neko otkril druge fine a jednostavne kombinacije sa zelenjem..
Yvonne

Sokovnik-preša

Post Postao/la Yvonne »

Je li netko čuo (ima) sokovnik Normana J.Walkera?
Čula sam od tipa koji ga je imao u Americi da je naaaaajbooolji!!! Cijena mu je basnoslovna, ali...Ovaj kaže da vrijedi svake lipe. Radi na principu mljevenja i preše.
U Splitu sam u Tropic Juice baru pila prirodne, svježe cijeđene sokove iz Vita Povwer sokovnika. Savršeno! Nikako ne mogu uhvatiti vlasnicu da je pitam odakle je nabavila taj sokovnik.
Sokovnik je ludilo!

Kontaktirala sam Victoriu Boutenko (Raw Food family) i ona mi je poslala mail u kojem kaže kako svi oni koriste Championov sokovnik.
Ako je dobar njima...
filo

Post Postao/la filo »

e meni u ovaj gore blender usla voda.. pral sam ovo staklo gore u dijelovima i zaboravil stavil gumu izmedju stakla i ovog dolje crnog filtera koji se zasarafa pa mi voda procurila.. i kaj sad? da ostavim neko vrijeme nek se susi il kaj?
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Stavi ga nekoliko dana negdje na toplo, nemoj ga ukljucivati
Za svaki slucaj
metanefridija

Post Postao/la metanefridija »

slika

kupila sam danas ovaj sokovnik, odmah ga isprobala s narancama, jabukama i mrkvom - njam :)

svidja mi se, sokovnik koji je bio 100 kn jeftiniji imao je motor snage 200W, a to bi znacilo da ga treba odmarati, jer ne moze dugo neprekidno raditi i mrkva ga moze opteretiti :smijeh1:
pa sam uzela ovaj za 500 kn. garancija godinu dana, za sad se dobro slazemo, 800 W.

inace imam kokičar od excella i nisam imala problema, a imam ga 2-3 godine.
Yvonne

Post Postao/la Yvonne »

Ja sam u Emmezzete kupila sokovnik marke Fungo. Prezadovoljna sam! Ludilo! Savršen je. Lako se čisti i ima široki otvor na vrhu stako da može skoro cijela manja jabuka, naranča ili cikla ući unutra. I to sve za samo 299 kn! Već sam ga kupila prijateljici i mami za rođendan. A kupila ga je i od mame prijateljica. Stvarno nema mane. Blender imam onaj iz Top Shopa. Nije loš, ali nije ni neko ludilo. Prebučan je. I volila bi da mi može smiksati malo sitnije.
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

Yvonne je napisao/la:Blender imam onaj iz Top Shopa. Nije loš, ali nije ni neko ludilo. Prebučan je. I volila bi da mi može smiksati malo sitnije.
Meni sve smiksa. Do najsitnijih čestica. Spretne ruke i dobra volja pronađu trikove za sve :D
metanefridija

Luna je napisao/la:slika

Konačno sam riješila problem "prijenosa" svježih sokova na posao :fulllove:
Nabavila sam Aventove čašice za bebe, koje su inače namjenjene za čuvanje/ prijenos majčinog mlijeka ili kašica od voća & povrća.
Odlično čuvaju svježinu napitka, tako da si sada svako jutro napravim koji sok više. Prednosti - svježi sok možete ponijeti sa sobom i piti u toku dana (na poslu ili na putu) i sokovnik perete samo jednom :D :) ;)

Detalji: http://www.avent.com/uk/en/toddlerfeedi ... ourmet.php
Luna, reci molim te gdje si kupila ove casice? jesi zadovoljna? jel cuvaju one enzime i sve ono divno iz sokova? :)
ja bih htjela napraviti sokove ujutro i jednom prati sokovnik :D
e da, jel trebam sok u njima cuvati u frizideru ili na sobnoj temp., sto je bolje za sok?
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

Kupila sam ih u King Crossu, desni ulaz, apoteka odmah lijevo. Vjerojatno ih ima i na drugim mjestima.
Ali, odustala sam od namjene za koje sam ih bila prvotno kupila. Pokazalo se da su mi premale (pojedinačno) za nošenje soka i da staklo puno bolje/ duže zadržava okus/ hranjive tvari. Koristim ih i dalje, ali za - prijenos nekih drugih stvari (poput npr. suhog voća, badema...). Kupi steklenu bocu/ bočicu za sokove. Puno je bolja.
Napravljene sokove bi trebalo popiti odmah, ako nisi u prilici, obavezno ih drži u frižderu i popi u toku jutra, što prije u toku dana. Enzimi se ne gube, ali vitamini & minerali ishlapljuju što duže stoji. I okus postaje drugačiji, osjećaš se da nije svjež.
Takva su barem moja iskustva. Možda ćeš ti imati drugačija :mig:
metanefridija

hvala ti, bolje onda drzati u staklu... ah, jesu izumili sokovnik koji se sam cisti? :D
metanefridija

http://www.juicing-for-health.com/juice ... uicer-safe

:shock: :oci: ne mogu vjerovati... jel to istina? ja ocito imam centrifugalni... :placko:
chagall

Post Postao/la chagall »

metanefridija je napisao/la:hvala ti, bolje onda drzati u staklu... ah, jesu izumili sokovnik koji se sam cisti? :D
jesu, izmislili su :skace: . Napraviš sok, pa istočiš litru vode dok još radi, i čist je. Dođe nam kao slavina za sok, svako si u kući napravi čašu po izboru kad god poželi. Ako se zaboravi isprati ni to nije nije problem da odstoji koji sat sati. Jedino se uveče rastavi i za par minuta je čist za sutra.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Dobrodosao Chagall! :)
Odgovori