Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Medo
Pridružen/a: 14. 10. 2007. Postovi: 1281
|
Postano: 16.11.2008. ned. 23:45 Naslov: |
|
|
A zanimljivo je i kako se odmah podilazi mesojedima spominjući "manje štetan sirovi biftek". |
|
[Vrh] |
|
|
Phoenix
Pridružen/a: 12. 09. 2007. Postovi: 533 Lokacija: Samobor
|
Postano: 17.11.2008. pon. 13:40 Naslov: |
|
|
da zato i nije nastao flame u komentarima. ovako nitko nije prokomentirao no ajde bar nije laz. sirovo meso je bolje od pecenog. samo glupost, cemu uopce jedenje mesa. nema logike. |
|
[Vrh] |
|
|
Luna
Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 4210
|
Postano: 23.11.2008. ned. 15:02 Naslov: |
|
|
Diseases Don't Just Happen
Dr. Lorraine Day - suočena s dijagnozom karcinoma dojke, priznata doktorica (i kirurg), odbacuje metode liječenja konvencionalne medicine i izabire put jačanja imunološkog sistema uz pomoć sirove hrane. Nakon izlječenja prirodnim putem, ostaje zagovornik prirodnog liječenja i sirovojelstva.
http://www.drday.com/ |
|
[Vrh] |
|
|
ogi Site Admin
Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13028 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 23.11.2008. ned. 15:46 Naslov: |
|
|
|
|
[Vrh] |
|
|
Marijanči
Pridružen/a: 07. 02. 2009. Postovi: 145
|
|
[Vrh] |
|
|
ogi Site Admin
Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13028 Lokacija: Zagreb
|
|
[Vrh] |
|
|
ogi Site Admin
Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13028 Lokacija: Zagreb
|
|
[Vrh] |
|
|
ogi Site Admin
Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13028 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 12.1.2012. čet. 01:21 Naslov: |
|
|
www.rawpalooza.com
'Sve svjetske raw njuške' na jednom mjestu! |
|
[Vrh] |
|
|
ogi Site Admin
Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13028 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 2.2.2012. čet. 21:39 Naslov: |
|
|
Na ovom kongredu uglavnom su svi učesnici prvo navodili razloge zbog kojih su počeli da se bave promocijom zdrave ishrane. Najčešće su imali zdravstvene problem, a nakon mnogih neuspelih pokušaja sa uobičajnim metodama lečenja simptoma bolesti, konačno su pronašli lek u ishrani voćem i povrćem, postom, urednim spavanjem, fizičkom vežbom i izbegavanjem stresa. Dakle, zdrava ishrana i zdrav način života. Među sagovornicima istakla bih sledeće:
- Viktorija Butenko (Victoria Boutenko)
održala je sjajnu prezentaciju o tome kako su skoro čitavoj njenoj porodici bile dijagnostikovane različite hronične bolesti, počevši sa bolešću masnih ćelija, odnosno šećernom bolesti. Kada su joj rekli da će čitavog života morati biti na raznim lekovima nije želela da prihvati tu opciju i počela je da istražuje. Nakon tek kratkog istraživanja sledeće što je uradila je bilo da je, bukvalno, otišla u svoju kuhinju, dohvatila mikrotalsnu pećnicu i razbila je. Zatim je pokušala da smisli način na koji bi zeleno lisnato povrće moglo postati ukusnije većini ljudi i tako više u upotrebi i izmislila je zelene smutije. Sada putuje svetom i podučava ljude kako da se hrane voćem i povrćem. A pored Viktorije, i njena deca su dala mnoge korisne informacije.
- Sergej Butenko (Sergei Boutenko)
pričao je o divljem zelenilu koje je bogatije mineralima od „pripitomljenih“ sorti i kako svako može besplatno da nabere divlji zeleniš u obližnjoj šumi, ako se samo prethodno malo informiše na internetu tako što potraži divlje jestive biljke u području u kom živi. I ove divlje biljke se mogu gajiti u saksijama, tako da svako može imati besplatne hranu prebogatu mineralima.
- Valija Butenko (Valya Boutenko)
pričala je o tome kako nije tačno da deca ne žele da jedu voće i povrće. Deca jedu ono što im je servirano kroz televiziju i različite podmukle poklone, a odbijaju zdravu hranu jer im je ona najčešće pogrešno predstavljena, poput “ono što se mora jesti”. Kada je deci u vrtićima i školama prišla sa objašnjenjem kako je na primer banana dobra za mozak jer ima kalijuma, pa je treba jesti pred kontrolni, a maline regulišu rad srca, pa ih treba jesti nakon velikog fizičkog napora, da su kelj i spanać dobri zbog hlorofila i kalcijuma, pa daju snagu, itd., deca su bila i zainteresovana i tražila su hranu o kojoj im je pričala. Pored ovoga, pričala je i o važnosti praćenja prirodnog ritma, kako je važno ostaviti digestivni trakt da se odmara od hrane nakon zalaska sunca pa do ujutra.
- Frederik Patenaud (Frederic Patenaude)
kroz čiji mentorskom klub sam ja prošla, pričao je o kontraverzijama u svetu sirove hrane. Sa njegovom porukom slaže se i praksa većine drugih promotera ove ishrane: nije sva kuvana hrana otrovna. Napareno korensato povrće je zdravije od velikih količina semenki I orošastih plodova, dakle visokomasne sirove hrane.
- Dr. Vil Tutl (Dr. Will Tuttle)
autor odlične knjige „Ishrana za mir“ pričao je o velikoj ulogi ishrane na psihu ljudi, osećanja, izazivanja agresije, stav prema drugim bićima... i kako biljna ishrana je ishrana koja obećava mir zbog mnogih razloga.
- Dr. Dag Grem (Dr. Doug Graham)
autor fantastiče knjige 80 10 10 je održao sjajnu prezentaciju u kojoj je pričao o tome kako nije on izmislio 811 ishranu (80% šećeri, 10% masti i 10% balančevine od ukupnih dnevnih kalorija), nego je to vrlo stara ishrana koja je najidealnija za ljudsku fiziologiju. Drago mi je da na mom sajtu možete da pogledate i da se prijavite za festivale koje su pred nama ove godine i na kojima će Dr. Dag Grem držati predavanja. Inače, Dr. Dag Grem je već 30 godina vrlo uspešno na ishrani sirovim voćem i povrćem uz brlo male količine semenki i orošastih plodova.
- Vesanto Melina (Vesanto Melina)
nutricionistkinja, pričala je o tome kako je njeno školovanje za nutricionistkinju bilo pod ogromnim uticajem mesnih i mlečnih industrija koje su davale izvore za literaturu iz koje se učilo!
- Holivudski glumac Markus Patrik (Marcus Patrick)
pričao je o koristima koje je dobio od prelaska na ishranu sirovim voćem i povrćem govorio je sunčevoj svetlosti, odnosno svetlosti zvezda, koje je naša prva i osnovna hrana koju uzimamo najviše preko biljaka.
- Džes Bogdanovič (Jesse Bogdanovich)
pričao je zdravoj ishrani, ali i kako je pored ishrane važna i fizička aktivnost, san, uzimanje dovoljno vode i ... oproštaj. Osprostiti onima koji su vas, slučajno ili ne, uvredili je od neizmernog značaja za dalji uspeh.
- Frenk Ferante (Frank Ferrante)
ispričao je neverovatnu ličnu priču o tome kako do pre nekoliko godina ne samo da nije mogao da zamisli da će jednog dana snimiti film o promenama koje su kod njega izazvane promenom ishrane i da će podučavati ljude o ishrani voćem i povrćem, nego nije nikad ni pomislio da će on sam jesti voće i povrće. Zamislite samo profil: Sicilijanac odrasta u Njujorku, alcohol i droga igraju veliku ulogu u njegovom životu, rođena ćerka ga se odriče, život mu je pakao. Jednog dana sedi za šankom i prilazi mu čovek da mu predloži da snime film u kojem je on 42 dana na sirovoj hrani. Frenk odgovara “Sirovoj … šta?” I prasne u smeh. Ipak, film je snimljen...
- Kristina Karilo Bukaram (Kristina-Carillo Bucaram)
je mlada dama koja je bolest masnih ćelija, dakle šećernu bolest, izlečila sirovom hranom. Pre dve godine započela je sa organizovanjem pijace za jeftinije organsko voće i povrće i tada nije ni sanjala da će bez ijednog uloženog dolara u reklamu njena organizacija za dve godine doneti 2 miliona dolara po godini farmerima koji su prodavali na ovim pijacama.
- Posebno ko je na mene ostavio utisak je definitivno 89-godišnja Šarlot Gerson (Charlotte Gerson)
čija priča, ili tačnije priča njenog oca je vrlo inspirativna i nju ću detaljno o pisati u sledećem blogu.
Nadam se da vas je ovaj mali pregled čitavog kongresa zainteresovao. Ako i vi želite da pređete na zdravu biljnu ishranu, a treba vam motivacija, edukacija, recepeti, pordrška, priključite se programu za prelazak na biljnu sihranu.
Ovom prilikom pozivam vas da 8.2. u 18h dođete u “CK13”, u novom Sadu, ulica Vojvode Bojovića 13, gde ću ja održati malu prezentaciju mog onlajn programa za prelazak na zdravu biljnu ishranu. Za prezentaviju se ne morate najavljivati i ulaz je slobodan. Međutim, pre prezentacije, biće održana i radionica pripremanja sirove hrane. Ako želite da učestvujete, samo se prijavite na mejl adresu kitchencollectiv@lists.w4eg.de Broj učesnika je ograničen, a ulaz je besplatan. Nakon radiance, sledi prezentacija onlajn programa, a zatim degustacija hrane, predložen prilog za porciju je 150din, i gledanje edukativnog filma “Otrov u tanjiru”.
www.biljnaishrana.com/blog.php?id=30 |
|
[Vrh] |
|
|
Luna
Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 4210
|
|
[Vrh] |
|
|
Luna
Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 4210
|
|
[Vrh] |
|
|
Luna
Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 4210
|
|
[Vrh] |
|
|
ogi Site Admin
Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13028 Lokacija: Zagreb
|
|
[Vrh] |
|
|
ogi Site Admin
Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13028 Lokacija: Zagreb
|
|
[Vrh] |
|
|
pkristo
Pridružen/a: 01. 12. 2010. Postovi: 560 Lokacija: ZG
|
|
[Vrh] |
|
|
|