milevaindia je napisao/la:a kolko ljudi ima problema...
Tvoj mi se (nekadašnji) čini malo ekstreman.
Ja pojedem neko smeće s vremena na vrijeme, ali nikad to nisam radila redovito, i to čim ujutro otvorim oči.
Točan sadržaj proizvoda je strogo čuvana tajna tvrtke Ferrero. Prema oznaci s ambalaže, glavni sastojci Nutelle su šećer, rezličita biljna ulja te lješnjaci i kakao (ovi sastojci čine samo 20% proizvoda).
Nutellin recept nije isti u svim zemljama. Npr. u Italiji ona sadrži manje šećera od one proizvedene u Francuskoj. Prodaje se kao krema od lješnjaka jer po talijanskom zakonu nema dovoljnu koncentraciju kakaa da bi bila čokoladna krema.
Usprkos tome što se reklamira kao zdrav doručak za djecu, Nutella sadrži oko 50% masti i 50% šećera.
A kako se odnosite opcenito prema proizvodima velikih firma poput Ferrero, Nestle, Unilever itd. ?
Oni su medu najodgovornijima za glad u svijetu, nepostovanje radnih propisa pogotovu u manje razvijenim zemljama i iskoristavanju ljudske radne snage kao i varanje kupaca sa laznim podacima.
Ko se sjeca sta je sve Nestle bio prouzrokovao sa njihovim mlijekom u prahu za bebe?
Mladen je napisao/la:A kako se odnosite opcenito prema proizvodima velikih firma poput Ferrero, Nestle, Unilever itd. ?
Oni su medu najodgovornijima za glad u svijetu, nepostovanje radnih propisa pogotovu u manje razvijenim zemljama i iskoristavanju ljudske radne snage kao i varanje kupaca sa laznim podacima.
Ko se sjeca sta je sve Nestle bio prouzrokovao sa njihovim mlijekom u prahu za bebe?
Meni je veganstvo samo jedan (važan) element načina života. Ovo o čemu govoriš je igralo važnu ulogu da pređem na raw food. Od ''industrijskih'' namirnica kupujem još malo toga i uglavnom su domaći proizvodi (nekliko vrsta brašna, maslinovo ulje, masline u staklenki).
Ja ne mogu drukcije nego da veganstvo povezem sa mojim politickim stavom. Kako bi mogao na jednu stranu da se odricem svega zivotinjskog porijekla a da na drugu stranu podrzavam proizvode tvrtki koje i prema ljudima ne postupaju fer?
Otkad je L'Oreal kupio Body Shop si vise ne mogu zamisliti koristiti njihove proizvode, kao u svakom slucaju boju alternativu kupujem sve za higjensku potrebu kud Lush.
Da li se u Hrvatskoj prodaju fair trade banane ili i ostalo voce?
Steta.
Jedan od mojih sXe prijatelja ovdje je prije njegove zenidbe znao da potrosi svu platu na klopu iz bio-marketa, tako da je platio stan, zdravstveno i gotovo sve ostalo je dao za jelo
I voce/povrce iz klasicnog uzgoja je neusporedivo zdravije od industrijskih preradjevina za koje koriste isto to bilje samo mu dodatno ubiju dusu visokom temperaturom, kemijama, zracenjima, modificiranim atmosferama.......
Istina, kad god sam u Hrvatskoj primjetim da je voce i povrce puno ukusnije nego ovdje iz supermarketa, dok u Svicarskoj kupujem bio proizvode da bi imao onaj originalan ukus a ne bilo sta.
Inace i volim kupovati kod stranaca, najvise ima turskih trgovina ili talijanskih sa visokokvalitetnim vocem i povrcem, cesto jos i jeftinije nego kod velikih lanaca.